Gorica se nije prehladila već dve godine, a za sve je kriv jedan začin. Čak je i čir nestao!

Ona je radijska zvijezda 21. vijeka, pričalica i pametnica koja savršeno funkcioniše u tandemu s kolegom Draganom Ilićem. Sa Goricom Nešović možete satima pričati o svemu. Ona zna kako se pripremaju fantastična jela bez mesa, kako se njeguje cvijeće, sređuje kuća (ali tako da se dok to radite ne umorite). Odavno je naučila kao treba voljeti sebe, njegovati se i liječiti prirodom, ugoditi sebi i drugima.

zoran-loncarevic

Gorica ne krije svoju formulu za zdrav život. Ponekad s uživanjem pojede pola table čokolade, ali prije podne i ne svakog dana. Uživa u raznolikosti ukusa, aroma, mirisa, boja, začina koji ispunjavaju njen
kulinarski svijet. Gorica je u razgovoru za bgonline.rs otkrila i recept za dobro zdravlje koji je svojevremeno dobila od Indijaca.

– Svako jutro dok mi se kuha kafa umutim pola kašičice kurkume s jednom kašičicom meda. Kad to pojedem, pijem kafu i doručkujem. Kurkuma umiruje sve upalne procese, blagotvorna je za cio organizam, a ja je odavno stavljam zajedno s malo karija u svaki svoj pirinač ili jela sa povrćem. Ove začine ubacim u jelo na početku kuhanja, tokom dinstanja, kako bi pustili svoja esencijalna ulja. Tokom posljednje dvije godine, koliko svako jutro uzimam kurkumu, nisam se nijednom prehladila, a nekada sam kašljala kao da imam tuberkulozu. Imala sam ranije čir koji mi je zadavao probleme, ali je on vremenom nestao i vjerujem da je kurkuma tome doprinjela – kaže Gorica.

Izvor: zena/bgonline

Author: urednik