ČUDOTVORNI NAPITAK: Čisti debelo crijevo i oslobađa organizam od toksina za samo 2 dana

Debelo crijevo obavlja mnoge osnovne funkcije, kao što su: hidratacija, skladištenje ostataka hrane i sinteza vitamina. Neophodno je da uz pravilnu ishranu doprinesete pročišćavanju, a u isto vreme jačanju ovog organa od vitalnog značaja.

Sasvim je moguće očistiti debelo crijevo i eliminisati neprijatnost kod kuće. Proces detoksikacije može se završiti za jedan vikend uz pomoć prirodnih proizvoda.

Kako očistiti debelo crijevo sa jabukom, morskom soli, đumbirom i limunom?

U loncu zagrijte 100 ml vode. Zatim sipajte vodu u čašu, pa dodajte pola kašičice morske soli i promiješajte. U tu slanu vodu dodajte pola čaše prirodnog soka od jabuke, kašičicu rendanog đumbira i 2 kašike limunovog soka. Promiješajte.

Ovaj napitak pijte 3 puta dnevno: prije doručka; u podne prije ručka i prije večere.

Veoma je važno da tog dana pazite šta jedete. Preporuka je da konzumirate dinstano povrće, ribu, a slatkiše i tjestenine da preskočite.

Tokom dana potrebno je da popijete najmanje 6 čaša mlake vode.

Morska so pomaže tijelu da se brže oslobodi toksina i poboljša funkcionisanje digestivnog sistema. Jabuka, đumbir i limun stimulišu debelo crijevo, štite ga od štetnih toksina i sprječavaju nadimanje.

Ovaj metod čišćenja debelog crijeva je bezbjedan i efikasan, ali je konsultacija lekara neophodna ako se ne osjećate dobro ili imate alergije. Trudnice takođe trebaju savjet stručnjaka.

Author: urednik