POPIJTE ČAŠU PIVA NAKON RUČKA 8 je prezdravih razloga za to

Pivo pomaže pri jačanju imuniteta, jača kosti, štiti bubrege i još puno toga. Mnoge zdravstvene probleme možete riješiti kada je pivo dio vaše prehrane i kada se konzumira umjereno.

pivo-pixabay

Nedavna studija provedena na ženama pokazala je da žene koje piju pivo imaju 30 posto manje šanse da dožive srčani napad i moždani udar. Studija navodi da kada konzumirate jednu čašu piva, vi organizam opskrbljujete škrobom, vodom, ječmom i pšenicom.

Dakle, ako želite živjeti bolje i zdravije, konzumirajte pivo umjereno. Evo zašto je dobro popiti pivo nakon ukusnog ručka.

Bubrežni kamenac
Istraživanja su pokazala da svaka boca piva smanjuje rizik od nastanka bubrežnog kamenca za 40 posto.

Zdrave kosti
Studija je zaključila da će povišena razina silicija u ​​pivu doprinijeti većoj gustoći kostiju.

Smanjuje rizik od dijabetesa
Jedna od zdravstvenih prednosti piva, je da pomaže u smanjenju i sprječavanju dijabetesa tipa II. Pivo pomaže da se povećava proizvodnja žuči, dakle pomaže da se efikasnije probavi masna hrana.

Snižava kolesterol
Ukoliko imate povišenu razinu kolesterola izaberite pivo. Pivo sadrži probavljiva vlakna koja smanjuju loš kolesterol u organizmu.

Štiti od UV zračenja
Pivo sadrži phitonutrients, odnosno kiselinu koja pomaže da zaštitite svoj organizam od štetnih sunčevih zraka.

Smanjuje krvni tlak
Nova studija pokazuje da oni koji piju pivo u umjerenim količinama imaju reguliran krvni tlak u odnosu na one koji piju vino ili druge napitke.

Borac protiv infekcija
Pivo ima moćne sastojke koji pomažu da se izborite s infekcijama u organizmu. Jedna ili dvije čaše piva će osnažiti vaš imunitet.

Živite dugo i budite zdravi
Ukoliko pijete pivo umjereno, ono pomaže da ostanete u dobrom stanju. Pivo pomaže u ‘mekšanju’ temperamenta i donosi bolje raspoloženje, što dovodi do boljeg životnog vijeka.

Otklanja stres
Pivo pomaže da se smirite živce i mozak, čime se smanjuje razina stresa u organizmu.

Borac protiv raka
Pivo sadrži puno sastojaka, a jedan od najmoćnijih je ksantohumol koji je moćan antioksidant. Ksantohumol inhibira kancerogene enzime i pomaže da se izborite s bolešću.

Izvor: net.hr

Author: urednik