Stavite OVU STVAR U PUPAK: Za tren će vas riješiti PREHLADE i još jednog problema

Svakog od nas povremeno zadesi neka vrsta bola. Bol u abdomenu definitivno je prvi na toj listi, a razloga je mnogo – nije vam prijao ručak, povredili ste stomak, razboljeli ste se… šta god da je, samo biste da se sklupčate ispod ćebeta, prethodno popivši lijek protiv bolova. Sada možete da zaboravite na lijekove, jer postoji tradicionalni metod koji može da vas riješi muka.

Kašalj, prehlada, bolovi u stomaku, uključujući i menstrualne – sve to, kažu, rješava ovaj jednostavan lijek.

Sastojke ima svaka kuća

Tradicionalni narodni lijek za ove vrste bolova kaže da sve što treba da uradite jeste da natopite komad vate pedesetoprocentnim alkoholom, i potom to stavite u pupak.

Možda zvuči čudno, ali kažu da će vam to odmah umiriti tijelo, olakšati bol i oterati kijavicu, prehladu i grip. Ovaj metod opušta mišiće, a u svakom slučaju vrijedi ga isprobati prije lijekova jer ne može da naškodi.

KAKO GA KORISTITI U SLUČAJU MENSTRUALNIH BOLOVA?

Natopite kuglicu vate u pedesetoprocentni alkohol pa iscijedite ostatak. Lezite na leđa, stavite vatu u pupak i nježno je pritiskajte par minuta. Potom zalijepite preko flaster ili stavite peškir ili nešto slično i pričekajte malo – trebalo bi da bol ubrzo nestane.

BOL U STOMAKU

Opet natopite vatu u alkoholu i iscijedite višak. Lezite na leđa, a potom vatu stavite u malo soli pa onda stavite u pupak. Nježno pritiskajte par minuta, pa potom prelijepite flaster ili pritisnite vatu peškirom i umirite se dok bol ne prođe.

PREHLADA I GRIP

Ponovo, natopite vatu alkoholom, lezite i stavite vatu u pupak pa je prelepite flasterom ili nečim sličnim kako ne bi ispala. U ovoj metodi možete i da se krećete po kući, samo pazite da vata ostane u pupku oko dva sata. Uskoro bi trebalo da se osjetite bolje, a postupak možete da po potrebi i ponovite.

Izvor: zena

Author: urednik