Kad naučite ove cake, teško da vam neka biljka neće uspjeti

Korisni-Savjeti-8-641x480
Gorka sol dobra je kao gnojivo za biljke. Biljka će ljepše rasti ako je jednom mjesečno zalijete mješavinom koju dobijete od 2 žličice soli s 4 litre vode.

Korisni-Savjeti-7-641x480
Posadite vrh ananasa u lonac kako bi izrastao novi.

Korisni-Savjeti-6-641x480
Mlijeko sjajno funkcionira kao gnojivo i protiv gljivica. Možete koristiti novo ili ono kojem je istekao rok. Pomiješajte ga s vodom u omjeru 50-50. Stavite mješavinu u bocu s raspršivačem i pošpricajte biljku, neka se mlijeko samo upije u listove. Imajte na umu da neke biljke, poput rajčica, mogu razviti gljivična oboljenja ako gnojivo predugo ostane na listovima. Ako je to slučaj, lagano obrišite mokrom krpom ili pošpricajte vodom.

Potopite sjeme rajčica preko noći u hladni čaj od kamilice prije sadnje kako biste olakšali proklijavanje i spriječili stvaranje gljivica.

Korisni-Savjeti-4-641x480
Koristite ljuske od jaja kako biste odvratitli štetočine i obogatili tlo kalcijem.

Korisni-Savjeti-3-641x480
Vodu od kuhanja jaja, krumpira, špinata, tjestenine ne bacajte! Kada se ohladi njome zalijevajte biljke koje će tako dobiti nutrijente iz hrane.

Korisni-Savjeti-12-641x480
Uzgojite sadnicu u limunovoj kori umjesto u klasičnoj posudi kako biste dobili jaču biljku, koja će ljepše cvjetati i imati duži vijek trajanja. Prepolovite limun, očistite unutrašnjost kore i izbušite malu rupu na dnu za odvodnju, a zatim posadite sjeme kao i inače. Kada dođe vrijeme sadnje, možete koru posaditi zajedno sa sadnicom.

Korisni-Savjeti-2-641x480
Razmnožite ruže stavljanjem reznice u manji krumpir prije sadnje, koji reznicu održava vlažnom dok ne izraste korijen.

Izvor: net.hr

Author: urednik