Ovo je efikasan način da iz svog stana otjerate sve bubašvabe!

Postoji dosta izreklamiranih proizvoda u borbi sa ovom napašću, ali većina njih ima određene nedostatke: Bubašvabe nestaju, ali na kratko vrijeme, u kući ostaje neprijatan miris, a hemijski preparati su opasni po zdravlje ljudi i životinja.

Postoji jedan provjereni način kako da se otarasite bubšvaba i bubarusa, koje se više neće vraćati i zagorčavati vam život.

Recept se sastoji u sljedećem:

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Mješajte do stvaranja guste smjese. Od ove smjese napravite loptice prečnika oko 1 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i rasporedite ih po cijeloj kući na vidnim mjestima i po ćoškovima. Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu. Ne zaboravite da mjesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta buba: Površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega sto se nalazi iznad vaših očiju.

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osjetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti. Dodirnuće je svojim brkovima i biće osuđena, ako ne na smrt, onda na pakleni svrab. Neće moći da upozori svoju braću, i ne samo zato što nihova komunikacija nije dostigla visoki stepen razvoja, već zato što buba nije u stanju da poveže lijepu privlačnu lopticu sa posljedičnim patnjama.

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbjedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i mala djeca, psi ili mačke.

Dakle, lopticama će prilaziti sve više novih i zdravih buba, a odlaziti smrtno oboljele. Štaviše, takva bubašvaba je u stanju da zarazi zdravog kolegu u kontaktu sa njim.

Ispočetka će vam izgledati kako bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću po vašim lopticama i ne osjećaju nikakvu nelagodnost. Ali, poslije 3-4 nedelje ćete svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih buba (naravno ako ste ih imali mnogo). Poslije toga bube nestaju! Da li zauvjek? Ako se posle 6 mjeseci pojave ponovo, znači ženke (ili samo jedna) su uspjele da polože jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista.

Ponekad bubašvabe mogu dotrčati od komšija, gdje su pokušavali da ih otruju. Ako su vaše loptice na mjestu, ne sekirajte se, kako su dotrčale, tako će mahnito i pobjeći.

Borna kiselina nije otrovna, služi za dezinfekciju, 3% borne kiseline je acidi borici, rastvor za ispiranje oka. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj cijeni.

Jedno sirovo žumance pomješajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i zamjesite loptice.

Izvor: nadlanu

Author: urednik