LIJEK JE ZA GRLO I HRONIČNI KAŠALJ: Nevjerovatno dobra kombinacija protiv upaljenog i bolnog grla…

Najjednostavniji recept…

Imate problema sa hroničnim kašljem kojeg nikako da se riješite!? Bronhitis vam stvara problem!? Ukoliko zaista više ne znate šta da radite, savjetujemo vam da pripremite sebi ovu domaću smjesu, sa kojom ćete postići nevjerovatne rezultate!

Kombinacijom banane i meda, dobiti ćete magičnu smjesu sa kojom ćete moći veom lako da se riješite upaljenog i bolnog grla, ali ujedno pomaže i kod uklanjanja bilo kakvih stomačnih tegoba. Odmah započnite sa njegovom pripremom, ako želite da popravite svoje stanje i napokon se riješite grlobolje.

RECEPT:

Sastojci:

– 400ml vode

– 2 kašike meda

– 2 prezrele banane

Priprema:

Prvo stavite vodu da vam prokuha, a za to vrijeme banane izgnječite sa drvenom kašikom (preporučljivo je da izbjegavate metalni escajg, jer ćete tom prilikom da uništite mnoštvo ljekovitih svojstava banane). Kada ste to uradili, banane stavite u posudu sa prokuhalom vodom i pustite tako da odstoji oko 30 minuta. Tek kada se smjesa ohladila u nju dodajte i med, sve lijepo promiješajte i možete početi sa primjenom.

Primjena:

Smjesu uzimajte četiri puta dnevno i to po 100ml, odnosno smjesu koju ste pripremili konzumirate samo jedan dan. (Za naredni dan morate napraviti novu smjesu.) 

Izvor: 5do12

Author: urednik