IZLIJEČILA SAM RAK PRIRODNIM PUTEM: Doktori su me otpisali, A ONDA SAM UGLEDALA OVAJ RECEPT!

Kada je Janette Murray-Wakelin u 52. godini saznala da ima agresivnu vrtu raka dojke i da će živjeti još samo 6 mjeseci, riješila je da se sama pokuša izliječiti.

Odlučila je da istražuje o tome sa ljekarom prirodne medicine sa kojim je osmislila sveobuhvatan pristup liječenja prirodnim putem, uključujući njeno tijelo, ali i duh.

Ona je rekla: “Znala sam da je imalo smisla da učinim sve što mogu kako bih snabdjela tijelo sredstvima koja su mu bila potrebna na putu ka optimalnom zdravlju. Naše dugogodišnje istraživanje nam je dalo ne samo znanje da uradimo upravo to, već i povjerenje i sigurnost da je to pravi izbor.”

Odlučila je da pojača svoju fizičku aktivnost tako što je počela raditi vježbe istezanja i trčanja.

Svoje vrijeme koje je provodila u vježbanju iskoristila je da se približi prirodi, bilo da je bosonoga trčala po plaži ili planinskim putem.

Ona je takođe odlučila da poveća unos hranljivih sastojaka. Otkrila je da je post na sokovima sjajan način da snabdije svoje tijelo sa više hranljivih sastojaka, jer ona jednostavno nije mogla da pojede količinu hrane koja je bila potrebna tijelu da bi se snabdjelo sa dovoljno nutrijenta.

Ona se prisjeća da je pila toliko soka od šargarepe da joj to sada izgleda kao prikolica šargarepe nedjeljno, a onda je počela da pije i sok od ječmene trave nakon saznanja o njenom visokom sadržaju vitamina, minerala, aminokiselina i hlorola.

“Znala sam iz istraživanja koje smo uradili, da je to bio ključni faktor u zaustavljanju mutacije ćelija raka”, rekla je ona. “Rak ne može da opstane u okruženju koje je bogato kiseonikom, samim tim što više kiseonika mogli unijeti u tijelo kroz vježbe, duboko disanje i ispijanje soka, to bolje!”

Još neke od namirnica koje je počela da jede više su brokoli, cvekla i prokelj.

Janette se dugo hranila veganski, ali je odlučila da odustane od kuhane hrane i pređe na skroz sirovu ishranu, koja joj je dala, kako ona kaže, nevjerovatnu jasnoću i bistrinu uma skoro odmah, a takođe joj je pomogla i da smrša. Ona je rekla da, iako joj je ishrana bila relativno dobra, a promena u režimu ishrane nije bila drastična, poboljšanje u njenom zdravlju je bilo ogromno.

Šest mjeseci koje su joj doktori rekli da će živeti su istekli, a ona je izgledala bolje nego ikada i znaci
kancera su napustili njeno tijelo.

Author: urednik