STARINSKI RECEPT OD BELOG LUKA I MEDA Prirodni antibiotik, jača srce i pluća i čuva od bolesti, evo kako se pravi

Ova mešavina čisti krvne sudove, podstiče cirkulaciju i na ovaj način štiti srce

Da li ste nekada jeli beli luk i med? Kada pročitate ovaj tekst verovatno da ćete poželeti da barem probate ovu kombinaciju, jer ćete saznati koliko je korisna za zdravlje. Odmah ćemo reći da je beli luk sa medom deluje poput antibiotika, plus lek za cirkulaciju. Posle gripa ili bolova u grlu (a ponekad i nakon teške virusne infekcije), telo može dugo ostati oslabljeno. Letargija, umor, pospanost, apatija su loši saputnici, naravno treba ih se rešiti što je pre moguće. Ali kako? A evo kako se priprema ovaj eliksir, recept je prilično jednostavan. Pripremaju se tako što iseckate 2-3 čena belog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smesu da odstoji sve dok se ne sjedini. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog leka svako jutro 7 dana uzastopno i vaš organizam će doživeti neverovatnu promenu!

Podiže imunitet

Kombinacija meda i belog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važno ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da zaštitite organizam.
Štiti srce
Ova mešavina čisti krvne sudove, podstiče cirkulaciju i na ovaj način štiti srce.
Leči upalu grla
Med i beli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.
Pomaže kod dijareje
Uz pomoć ove smese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim rešićete problem retke stolice.
Leči suvi kašalj
Med i beli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suvi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

Pomaže kod gljivičnih infekcija

Gljivice mogu da napadnu različite delove vašeg tela, ali ova mešavina je prava antibakterijska bomba, koja deluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprečavate mogućnost bilo kakve infekcije.
Vrši detoksikaciju
Smesa meda i belog luka jeprirodni detoks organizma. Koristeći ovaj lek, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i beli luk oslobađaju vaše telo svih otrova koje ste prethodno uneli. Treba napomenuti da je ovaj prirodni lek izuzetno dobar i za stabilizaciju holesterola.

Izvor: alo.rs

 

Author: urednik