TOP 3 TRIKA DA IZBIJELITE POŽUTJELU PLASTIKU U KUĆI: Vratićete bjelinu za minut

Jednostavan trik pomaže da plastični komadi u domu ponovo zasijaju!

Koliko puta vam se desilo da želite da “oživite” staru plastiku, ali ne znate kako? Postoji mnogo kućnih trikova koji mogu da je izbijele, a mi vam donosimo najbolje. Prije nego što saznate kako, morate da budete oprezni kada je riječ o elektronskim uređajima. Važno je da ih isključite iz napajanja, kao i da ih ne povezujete odmah poslije čišćenja.

 

Ako je moguće, najbolje je da ih rastavite tako da plastično kućište i elektronika budu odvojeni jedan od drugog. Tako možete bezbjedno da izbijelite kućište, dobro ga osušite i ponovo sastavite uređaj. Ostavite ga da se suši duže vreme, pa tek onda ih povežite. Ovo su top 3 najbolja trika za izbjeljivanje plastike:

Pasta za zube

Verovali ili ne, dovoljno je da pastu za zube nanesete na plastiku, ispolirate krpom i isperete vodom. Pasta sadrži mikrogranule koje mogu da izazovu vidljive ogrebotine. Ako je plastika mat, ogrebotine ne bi trebalo da budu vidljive, pogotovo kada se radi o elementu koji ne posmatramo izbliza (npr. ventilaciona rešetka). U slučaju sjajne plastike, ogrebotine mogu da utiču na njenu estetiku.

Limunov sok

Iscedite limun i vatom pokrijte taj predmet – to je sve! Ostavite sok nekoliko minuta, a zatim ga istrljajte vlažnom krpom. Naravno, tretman se može ponoviti ako je potrebno. Ovaj metod neće uvijek donijeti zadovoljavajuće rezultate, ali u nekim slučajevima može da bude dovoljan i nema potrebe da se koriste neka jača sredstva.

Vodonik peroksid

Ukoliko farbate kosu, sigurno znate za vodonik peroksid! Ako imate ovu vrstu proizvoda u kući, možete da ga koristite za čišćenje požutele plastike. Dovoljno je da ga nanesete na površinu. Obmotajte predmet aluminijumskom folijom i stavite ga na sunce. Zatim, poslije sat vremena provjerite tretirani predmet. Samo zapamtite da metalni elementi pod njegovim uticajem mogu korodirati.

Author: urednik