SUVO GROŽĐE ZA ČIŠĆENJE JETRE: Pravi je detoks majstor, ako se koristi ovako…

Voda sa suvim grožđem vam može pomoći da spriječite, ali takođe i otklonite mnoge zdravstvene probleme.

 

Pijenje vode s grožđicama je prastari lijek koji se koristi za liječenje najčešće problema sa jetrom. Evo kako možete napraviti vodu od grožđica kod kuće i koje su prednosti svakodnevnog pijenja.

Evo i kako se sprema:

 • Voda
 • Grožđice
 • limun (opciono)

Priprema se na ovaj način:

Uzmite 2 šolje vode i 150 grama grožđica. U šerpu dodajte vodu i prokuvajte. Dodajte grožđice i ostavite da se namače preko noći. Ujutro ovu vodu procijedite i zagrijte na laganoj vatri. Pijte ovu vodu ujutru na prazan stomak.

Dodajte limun u vodu ako želite da poboljšate njen ukus. Pazite da ne pijete ništa sljedećih 30 minuta nakon što popijete ovu vodu. Pijte ga redovno za odlične rezultate.

Nutricionistica Kavita Devgan izjavila je da voda sa grožđicama ima dobru količinu prisutnih antioksidanata. Dodavanje vode s limunom vodi s grožđicama dodatno će povećati zdravstveni kvocijent pića. Odličan je napitak za detoksikaciju.

 • Detoksikuje jetru

  Pijenje vode s grožđicama pomoći će vam da izbacite sve štetne toksine iz vašeg tijela. Ovaj napitak poboljšava biohemijski proces jetre i pomaže vam u čišćenju krvi. Lako detoksikuje vašu jetru.
 • Reguliše kiselinu u želucu

  Ako ste neko ko se suočava s problemom kiselosti, onda je pijenje vode s grožđicama odličan lijek za vas. Ova voda reguliše kiselinu u vašem želucu.
 • Jača imunitet

  Voda od grožđica ima antioksidanse koji pomažu u jačanju vašeg imunološkog sistema. Zbog širenja korona virusa, jako je važno poboljšati svoj imunitet. Učinite vodu s grožđicama dijelom svoje prehrane kako biste spriječili virus.
 • Održava zdravlje srca

  Voda od grožđica djeluje kao pročišćivač vaše krvi i pomaže u održavanju zdravlja srca. Eliminiše loš holesterol iz vašeg tijela i to pomaže u poboljšanju zdravlja vašeg srca.
 • Poboljšava rad crijeva

Author: urednik