Očistite debelo crijevo slanom vodom: Izbacite sve otrove nakon zatvora i to u roku od 30 minuta! (RECEPT)

Mnogi ljudi pate od zatvora i hrana bogata vlaknima tu ne pomaže. Najbolje rješenje je korišćenje fiziološkog rastvora. Slana voda će pomoći u čišćenju crijeva i normalizaciji digestivnog trakta

slana vosa

Tijelu je potrebna so za pokretanje različitih biohemijskih procesa. Fiziološki rastov pomaže ne samo u čišćenju crijeva, već i u uklanjanju hroničnog umora.

Kako pripremiti fiziološki rastvor za čišćenje debelog crijeva

Potrebna vam je morska so ili himalajska, ali ne jodirana. Voda treba da se prokuva, pa ohladi do sobne temperature. Može biti i malo toplija. Dodajte joj 2 kašike soli.

Takođe će vam biti potreban limun kako biste smanjili ili ublažili ukus soli.

Sipajte vodu u staklenu teglu, dodajte so, limunov sok i zatvorite teglu. Promućkajte dok se so ne rastopi.

Rastvor treba da popijete u roku od 5 minuta (što prije to bolje). Tada treba da legnete na bok i masirate stomak, a zatim na drugi bok i masirajte opet stomak. Za pola sata crijeva će se očistiti.

Proces čišćenja može da se završi nakon par sati, pa je dobro da to vrijeme budete kod kuće. Ovo čišćenje je dobro uraditi na prazan stomak ili nekoliko sati nakon jela.

Napomena:

Ovo radite samo ako imate ozbiljne opstipacije i uz savjetovanje sa ljekarom. Ukoliko hoćete da normalizujete probavu, dobro bi bilo da izbacite bijelo brašno i slatkiše iz ishrane. Jedete mnogo supica i barenog i svežeg povrća.

Izvor: Stil.kurir.rs

LijekizPrirode.com )

Author: urednik