RECEPT NAJBOLJIH MAĐARSKIH KUHARA ZA NAJUKUSNIJE PUNJENE PAPRIKE KOJE STE IKADA JELI

Recept mađarskih kuhara za najbolje punjene paprike obavezno zapištije, tvrde da ako ih isključivo spremite po njihovm smernicama – postaće vam omiljeno jelo!

Najbolji mađarski kuhari tvrde da klasičan recept za punjene paprike mora malo da se zakomplikuje kako bi postale neodoljive! Tako spremljene obaraju sa nogu i najveće gurmane, a njihov ukus se prepričava danima. Postaju obavezi dio svake svečane trpeze i to kao specijalitet! Ukoliko ispoštujete savjete iskusnih kuvara, bićete nagrađeni punim ukusom koji se savršeno nadopunjava s kremastim pireom.

 

Sos koji se tradicionalno pravi od paradajza i malo brašna nadopunite mirisima i ukusima mesa.

Umjesto vode koja se dodaje zajedno s pasiranim paradajzom poslužiće gotov bujon ili višak bistre supe od mesa i povrća.

Ako volite ljuto,možete dodati i ljute papričice.

Puni ukus daće i namaz od pečenog bijelog luka. Uzmite cijelu glavicu, odsecite joj vrh pa nakapajte maslinovim uljem. Zamotajte u foliju ili papir za pečenje pa pecite oko pola sata. Bijeli luk će se pretvoriti u pastu koju možete da istisnete i pomiješate sa sosom od paradajza pa tako zajedno ulijte u posudu s paprikama, prenosi poratl “Pun kufer”.

Najbolji je sos od paradajza onaj domaći, a kako bi bio što intenzivniji, dodajte mu i nekoliko sušenih paradajza koje će mu dodatno naglasiti ukus.

Author: urednik