KAKO DA NAPRAVITE SURUTKU: Potrebna su 2 sastojka, a odlična je za jačanje imuniteta i otklanjanje hroničnog umora

Surutka je tečnost koja se izdvoji prilikom pravljenja sira. Sadrži proteine s velikim procentom esencijalnih aminokiselina važnih za razvoj mozga.

Surutka se koristi u narodnoj medicini za jačanje imuniteta, za umor i iscrpljenost, povoljna je za sportiste, za oboljele od osteoporoze, ali i za potpuno zdrave osobe.

U surutki ćete naći najbolje i najvrjednije sastojke mlijeka, kao što su vitamine E i B , minerale i mlečne šećere koji su zaslužni za oporavak kompletnog organizma, naročito mišića. Surutka se vema lako pravi i to od samo 2 sastojka.

Kako se pravi surutka?

Sastojci:

1 l mlijeka
1 limun

Priprema:Litar mlijeka sipajte u šerpu i zagrijavajte na umjerenoj vatri do vrenja. Prije nego što počne da vri umešajte sok od jednog limuna i sklonite sa šporeta. Ostavite da se ohladi, a talog koji dobijete je sir visoke nutritivne vrijednosti, dok je tečnost koja se izdvojila iznad surutka. Tečnost procijedite i prelijte u staklenu flašu koju treba da čuvate u frižideru do sedam dana. Možete da da pijete umjesto mlijeka, najbolje na prazan stomak, a takođe može da se koristi kao dodatak mnogim jelima.

Author: urednik