Jabukovo sirće za negu lica: Uklanja akne, bore i pjege…

Mnogi od vas znaju da jabukovo sirće ima pozitivan efekat na kosu, takođe, njegova primena je provereno oružje u borbi protiv artritisa i bolova u zglobovima, i odlično se pokazalo u uklanjanju papiloma sa kože. Ali i to da je korisno za kožu lica, ne znaju svi. Obratite pažnju na ovaj proizvod ako vas muče problemi sa kožom (osipi, upale, akne, proširene pore). U jabukovom sirćetu sadrže se alfa hidroksilne kiseline, koje uklanjaju mrtve ćelije, obnavljajući kožu.

Skupi kozmetički preparati poznatih brendova za negu lica sadrže ovu komponentu, ali u jabukovom sirćetu je njihov sadržaj mnogo veći. Korist jabukovog sirćeta za kožu je neprocenljiva: ono normalizuje lučenje kožne masti, poseduje antibakterijska i antigljivična svojstva, odlično posvetljuje i hidrira kožu.
Jabukovo sirće za lice. Kako primenjivati:
Pre primene, jabukovo sirće treba rablažiti prokuvanom ohlađenom vodom u odnosu 1:3.
Jabukovo sirće za lice.
U pripremljeni rastvor umočite tupfer od vate i prebrišite lice pre uobičajenog umivanja. Radite tako ujutro i uveče.
Pomoću jabukovog sirćeta mogu se posvetliti pigmentne fleke: jednostavno stavite pokvašeni tupfer na mesta na koži sa prekomernom pigmentacijom na 20-30 minuta. Imajte na umu da možete koristiti kupovni proizvod, ali za negu lica je bolje koristiti domaće jabukovo sirće.

(Izvor: UspesnaZena.com)

Author: urednik