SRPSKI TRAVAR TVRDI – SAMO 1 KAŠIČICA OVE BILJKE SE POMIJEŠA SA VRELOM VODOM I PIJE 10 DANA:Ovako se IZBACUJU SVI OTROVI IZ ORGANIZMA i jača imunitet!

U ove dane kada haraju virusi, malo šta prija kao šolja toplog čaja. Osim što fino ugriju, oni svojim nevidljivim, ali izuzetno korisnim sastojcima blagotvorno djeluju na cijeli organizam.

Ipak, vrlo je važno znati koji je čaj za koju boljku, kao i kako ga pravilno spremiti. Najpoznatiji travar s juga Srbije otkriva kako da ojačate imunitet.

Nenad Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog, nekadašnji šef hilandarske kuhinje i autor emisije „Neša Travka“ na domaćem „Kitchen TV-u“, savetuje kako da uz čaj od kičice izbacite otrove iz organizma.

– U starom Rimu kičica je bila poznata kao trava od 1.000 zlatniкa, jer se plaćala zlatom. Izbacuje otrove iz jetre, čisti кrv, obara visoкu temperaturu, koristi se i poslije hemio i radio terapije, ali i kao prah za rane koje sporo zarastaju – priča Neša.

Priprema i upotreba:

Kašičicu kičice stavite u provrelu vodu, pustite da odstoji 10 do 15 minuta, procijedite i pijte nekoliko puta na dan.

* Skoro sve čajeve treba da pijete desetak dana, pa isto toliko da pauzirate

(Novi.ba/Žena Blic)

Author: urednik