IZ KORIJENA OBNAVLJA ŠTITNU ŽLIJEZDU, ŽUČ I JETRU: Ima posebna ljekovita svojstva…

Za njena ljekovita svojstava sigurno niste znali…

Ukoliko ovu namirnicu uključite u svoj režim ishrane zagrantovano ćete biti iznenađeni svim blagodatima koje će Vaš organizam dobiti upravo od ove biljke. Naime, ova biljka se koristi za liječenje raznih vrsta bolesti iz razloga što ima nogo pozitivnih svojstava koja imaju veoma dobra dejstva na probleme sa štitnom žlijezdom te borbama protiv loše probave. Za ovu biljku se kaže i da je odličan laksativ iz razloga jer su njena svojstva veoma efikasna.

Naime, riječ je o ROTKVICAMA. One mogu itekako pomoći u poboljšanju Vašeg zdravlja. Također možete obnoviti tkiva svoje kože. Poret toga, rotkvica Vam može pomoći da izbacite sve štetne tvari iz svog organizma ali isto tako i da se izborite sa bolovima u stomaku. Ne treba zaboraviti ni na pozitivna dejstva rotkve na jetru i žuč jer ih čisti i pomaže u poboljšanju njihovih funkcija. Rotkva je bogata vitaminom C i različitim antioksidansima i hranjivim materijama.

Kako biste što bolje iskoristili blagodati rotkvice pripremite je po sljedećem receptu:

– 4 rotkve manje veličine

– manji komad narendanog đumbira

– 4 kašike meda

– 4 iscijađena limuna

– 50 mililitara vode

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Primjena:

Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica.

Izvor: net

Author: urednik