Jetra će vam biti uveliko zahvalna ukoliko budete konzumirali ovu namirnicu

Kako vrijeme prolazi grožđice se pokazuju kao izuzetno hranljiva namirnica.

grozdjice

Možda ste čuli koliko je zdravo jesti nekoliko grožđica, jer tako možete spriječiti kardiovaskularne bolesti jer vam pomažu u regulisanju nivoa masti u vašoj krvi.

Imaju veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljenihhidrata. To je prirodni diuretik. Imaju vlakna koja pomažu u probavi.

One podstiču cirkulaciju krvi.

Voda sa grožđicama može biti izuzetno povoljno prirodno piće. Takođe se koristi kao kućni lijek zbog višestrukih isceliteljskih svojstava jer pomaže obnovi tijela i spriječava bolesti.

Kad se grožđice potope u vodu 24 sata, dobijate vrlo ukusnu tečnost koja se može uzeti u bilo koje doba dana. A ako ste osoba koja ne voli da jede grožđice, s tim pićem koje ima drugačiji ukus, možete ga ​​i iskoristiti vitaminima i mineralima koje sadrži.

Ovo su njihova svojstva:

Pomaže u suzbijanju nečistoća našeg organizma

Pomaže detoksikaciju jetre

Omogućuje pravilnu probavu hrane

Zbog svojih bioflavonoidnih svojstava grožđica, oni se prenose u vodu i postaju veliki antioksidans

RECEPT:

Prvo operite grožđice. Zatim sipati 750 ml vode i skloniti pre nego što prohuva. Sada dodajte šoljicu grožđica i ostavite 15 minuta. Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi. U loncu stavite 1 litar filtrirane vode. Zatim uspite vodu u činiju s grožđem. Pustite da stoji 24 sata u zamrzivaču. Ujutru možete uzeti vodu, prenosi “Informer“.

LijekizPrirode.com )

Author: urednik