NIKAD VIŠE NEĆETE IMATI BRONHITIS I KAŠALJ: Prirodni lijek za djecu i odrasle

Ovo je period kada mnogi od nas dobiju neku virusnu ili bakterijsku infekciju. Često se susrećemo sa raznim upalama, bronhitisom i kašljem, a često oporavak traje dugo. Virusne infekcije dovode do bronhitisa i tada može da se pojavi suhi ili produktivan kašalj, koji može da traje i 2 do 3 nedelje.

Mnogi će, kada se nađu u ovom stanju, otrčati da kupe antibiotike. To može samo da vam napravi štetu, jer se antibiotici nikada ne koriste kada je pitanju virusno oboljenje. Tada ćete samo povećati rezistentnost tih mikroorganizama.

Zato je bolje da se okrenete prirodnim lekovima koji će pomoći vašem organizmu da se izbori sa bolešću, bez neželjenih dejstava.

1. Recept

Skuhajte 250 ml mlijeka, zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodajte kašiku maslaca i kašiku meda. Pomješajte sve sastojke, a onda i umućeno žumance i četvrtinu kašike sode bikarbone.

Uzimajte ovaj lijek pre spavanja, barem 5 dana zbog postizanja boljih rezultata. Ovaj lijek je odličan za liječenje kašlja, bronhitisa, upale grla i traheitisa, a mogu da ga koriste i djeca.

2. Recept

2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike vode, 1 kašiku meda i 2 kašike limunovog soka pomešajte u šerpi i zagrijte. Pijte tokom dana, pola napitka ujutro, pola uveče.

Počnite sa primjenom na vrijeme, prije nego što se simptomi virusa pogoršaju, i više nikad nećete imati problema sa bronhitisom i kašljem.

Author: urednik