IZNENADIT ĆE VAS: Pijte jabukovo sirće i med na prazan stomak ujutru, a evo zašto…

Jabukovo sirće i med su dve neverovatne prirodne supstance. Kada ih konzumirate u njihovom neprerađenom, sirovom obliku,obiluju zdravstvenim beneficijama.

Ako ih sastavite zajedno, rezultati postaju još pozitivniji. Pored toga, upotreba slatkog meda čini ukus pića još prijatnijim.

Boreći se protiv bolova u zglobovima, upala, problema sa probavom i bolom u grlu na prirodan način konzumiranjem mešavine jabukovog sirćeta i meda na prazan stomak, osetićete blagodeti prirode.

Zdravstvene koristi od mešavine jabukovog sirćeta i meda

Sirovi med i jabukovo sirće deluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za odbranu od infekcija i tretiranju različitih okolnosti koji utiču na bolji kvalitet života.

Ako ih konzumirate zajedno, doći ćete do sledećih prednosti:

– Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)
– Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice
– Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije
– Gubitak težine
– Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak
– Ublazava upalu grla
– Više energije
– Mladalački izgled i bolje stanje kože
– Lek za loš zadah
– Smanjenje upale

Zašto je tako uspešna kombinacija?

Prednosti smeše mogu se objasniti sagledavajući njihove hemijske osobine i interakciju sa telom. Mnogi stručnjaci veruju da postajemo bolesni kada naše telo preterano poveća kiselost (pH ispod 7).

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tela u momentu konzumiranja.

Ove dve supstance su savršen način da se organizam otarasi prekomerne kiselosti usled stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića.

Naša tela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH vrednost tela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti isceliteljski napitak od jabukovog sirćeta i meda

Proverite da li ste dobili sastojke koji su nefiltrirani i u svojim prirodnim oblicima. Med i jabukovo sirće koji nisu obrađeni, tako da su zadržali sve svoje nutritivne osobine.

Pomešajte zajedno:

– 1 kašičica sirovog meda
– 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako mozete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku)
– 1 čaša tople vode

Možda ćete se prvobitno boriti sa jakim ukusom u ustima, ali kada osetite blagodeti, najverovatnije ćete želeti da se držite recepta.

Kada ga piti?

Najbolje mešavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta pre jela. Budite dosledni i koristite ga svakodnevno.

Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus.

Kao i kod mnogih drugih prirodnih preparata, najbolje je da ga testiramo na sebi i videti kako utiče na naše telo, iako visoka potrošnja jabukovog sirćeta može izazvati nizak nivo kalijuma i smanjenje gustine kostiju.

 

Takođe jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i lekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se lekaru da bi se izbegle interakcije sa lekovima koje uzimate.

Author: urednik