KURKUMA JE NAJJAČI ANTIBIOTIK, DR NESTOROVIĆ OTKRIO: U teglu stavite kurkumu i ovu namirnicu, SVAKI DAN POJEDITE KAŠIKICU (RECEPT)

Dokazano pomaže kod zapaljenja zgloba koljena, a japanski autori ukazuju na odlične efekte kurkumina kod karcinoma debelog crijeva, a kineskih kod karcinoma bešike i pluća. Ovu božansku biljku većina upotrebljava kao dodatak jelima, zbog intezivnog primamljivog mirisa, ne znajući da se kurkuma već vijekovima koristi u liječenju i najtežih bolesti. Ljudi ovu moćnu biljku iz Azije najčešće koriste za probavne smetnje, za zapaljenske procese, rane, probleme sa želucem, manje posjekotine i povrede mušića.

Prema istraživanjima naučnika, kurkumin takođe može da pomogne ljudima da spreče rak. Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja mogu da nam pomognu u borbi protiv brojnih bolesti. Istraživanje tvrdi da kurkumin može da pomogne ćelijama da prežive jaku upalu. Takođe štiti DNK. Utiče na 700 gena u našem tijelu i liječi više od 70 zdravstvenih problema. Njegova anti-upalna svojstva da mogu nam pomognu da izliječimo stanja kao što je osteoartritis.

Mnogi stručnjaci tvrde da kurkuma može da nam pomogne da liječimo probleme sa jetrom, probleme sa disanjem, autoimune poremećaje i neurološke probleme.
„Glavni aktivni sastojak biljke kurkume je kukumin, koji je u eksperimentima pokazao brojna povoljna dejstva kod zapaljenskih stanja.On se često označava kao turmerik. Inhibira različite zapaljenske enzime. On deluje i smanjivanjem aktivacije gena za zapaljenje, kroz inhibiciju jednog od tzv. transkriptivnih faktora nuklearni faktor kapa B, a inhibira i brojne citokine, molekule koji pokreću zapaljenje“, kaže doktor Branimir Nestorović. velikoj studiji iz Indije iz 2014 godine, kurkumin je bio podjedanko dobar u suzbijanju simproma zapaljenja zgloba koljena kao visoka doza ibuprofena, naš Brufen u dozi od 800 mg. U istraživanju iz 2017. identifikovan je još jedan polifenol, kalebin A, sa veoma izraženom antizapaljenskom aktivnošću.

„Međutim, oblast gdje se danas najviše ispituje je primjena u liječenju karcinoma. U preglednom članku objavljenom 2017 godina u prestižnom časopisu Anali Njujorške Akademije Nauka, pokazuje se odličan efekat kurkumina na dugovečnost, očuvanje aktivnosti jednog enzima koji je kritičan za odbranu organizma od karcinoma. Ovaj enzim, nazvan tumor supresorna fosfataza i analog tenzina, suzbija umnožavanje tumroskih ćelija i često je nedovoljno aktivan u karcinomima. U preglednom članu iz 2017. grupa italijanskih onkologa potvrdjuje vrednost kukurmina, ali i sulforafena iz brokolija i epigalokatehina iz čaja kod karcinoma dojke. Polifenoli iz svih ovih izvora su izuzetno korisni u malignih bolesnika. Japanski autori ukazuju na odlične efekte kurkumina kod karcinoma debelog crijeva, a kineskih kod karcinoma bešike i pluća.“

„Posebno je pozitivan efekat polifenoma vidljiv u neurodegenerativnim bolestima. Međutim, pozitivan efekat je umanjen relativno slabom apsorpcijom kurkumina iz crijeva – slabo se rastvara u vodi, kao i brzom eleiminacijom iz organizma, što čini njegovu primjjenu tu adekvatnoj dozi teškom. Stoga se poslednjih godina daje u obliku nanočestica, posebno prilagodjenih za dobru bioraspoloživost u organizmu“. Nestorović objašnjava sa ne možete pojesti dovoljno karija da imate efikasan antitumorski efekat, ali možete da nađete dijetestske suplemente sa nančesticama kurkume, koja je izuzetno koristan polifenski lijek.

Med sa kurkumom – Doktori ne znaju da objasne ovu moć
Ova kombinacija može da pomogne u borbi protiv brojnih bakterija, a sačuvaće dobre bakterije u crijevima.
Ovako ćete spremiti ovu moćnu mješavinu:
Sastojci:
1 kašika kurkume u prahu
100 g meda
Priprema i konzumiranje:
Pomiješajte sastojke u staklenoj tegli. Uzimajte po kašičicu ove mješavine na svaki sat ukoliko ste prehlađeni. Sutradan, uzimajte po kašičicu na svaka 2 sata. Slkedećeg dana uzmite dozu 3 puta u toku dana. Nikako nemojte da progutate mješavinu odmah, neka vam se polako topi u ustima. Svakodnevno možete da stavljate po kašičicu ove smkese u čaj kako biste imali optimalne rezultate!

Author: urednik