Ovaj NARODNI LIJEK pijem 10 dana: Narednih godinu dana NEMAM problema sa visokim krvnim pritiskom

Kada sam odlučila da koristim ovaj narodni lek kako bih smanjila visok krvni pritisak, već sam koristila šaku medicinskih lekova za hipertenziju. Uz pomoć ovog leka, šaku lekova, svela sam na smao jednu tabletu koju pijem ujutru.

Prokuvam 1 litar vode, nakon što u nju ubacim pola kilograma šećera i 5 velikih glavica neoljuštenog luka, isečenog na četvrtine. Vodu, šećer i luk ostavim da lagano vri oko 20 minuta.

Kada sklonim sa ringle, ostavim sve da se hladi punih 10 sati. Zatim procedim sve kroz gazu i ostavim u staklenu flašu u frižider.

Sirup pijem tako što uzimam po 1 supenu kašiku, 3 puta dnevno 20 minuta pre obroka. Ovaj tretman traje 10 dana, a onda pravim pauzu od 7 dana, pa opet 10 dana pijem sirup. Nakon toga, mirna sam godinu dana.

Blagodeti luka

Svi znaju da je luk koristan za lečenje raznih bolesti i jednostavno sredstvo za jačanje tela. Inače, biolozi tvrde da je luk tvorevina ljudskih ruku, jer njegovi divlji oblici još nisu nađeni u prirodi.

Kao lek, luk se koristi od davnina. Njegova lekovita svojstva bila su poznata u drevnom Egiput, kao i u doba drevne Grčke i Rimskog carstva.

Svi znaju da luk ima sposobnost da se bori protiv patogena. Luk sadrži kalcijum, bakar, gvožđe i fosforne soli, vrlo korisne za ljudsko telo. Soli gvožđa pomažu pri boljem sastavu krvi, dok soli kalcijuma jačaju koštano tkivo.

Postoji jedna izreka u narodu koja kaže: “Ko jede luka, oslobodiće se muka.” Luk leči veliki broj bolesti, pa je stoga zastupljen u mnogim narodnim lekovima.

Naši stari su pravili obloge od luka i njime lečili uboje i hematome, dok je luk i med jedan od najpoznatijih narodnih lekova za bronhitis i upalu pluća.

Izvor: stil.kurir.rs

Author: urednik