Snažan NARODNI LIJEK ZA JAČANJE IMUNITETA: Kombinacija ove dvije namirnice liječi i NAJUPORNIJI suhi KAŠALJ

Za jačanje imuniteta, čišćenje organizma, preporučujemo najefikasniji narodni lijek, a riječ je o kombinaciji bijelog luka i mede, koji djeluju antibiotički i podstiču cirkulaciju.

Pripremaju se tako što isjeckate 2-3 čena bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne sjedini. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog lijeka svako jutro 7 dana uzastopno i vaš organizam će doživjeti nevjerovatnu promenu,piše Alo.

Pripremaju se tako što isjeckate 2-3 čena bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne sjedini. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog lijeka svako jutro 7 dana uzastopno i vaš organizam će doživjeti nevjerovatnu promenu!

Podiže imunitet

Kombinacija meda i bijelog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važno ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da zaštitite organizam.

Štiti srce

Ova mješavina čisti krvne sudove, podstiče cirkulaciju i na ovaj način štiti srce.

Liječi upalu grla

Med i bijeli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

Pomaže kod dijareje

Uz pomoć ove smjese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim riješićete problem retke stolice.

Liječi suhi kašalj

Med i bijeli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suhi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

Pomaže kod gljivičnih infekcija

Gljivice mogu da napadnu različite dijelove vašeg tijela, ali ova mješavina je prava antibakterijska bomba, koja djeluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprječavate mogućnost bilo kakve infekcije.

Vrši detoksikaciju

Smjesa meda i ijbelog luka jeprirodni detoks organizma. Koristeći ovaj lijek, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i bijeli luk oslobađaju vaše tijelo svih otrova koje ste prethodno unijeli.

Treba napomenuti da je ovaj prirodni lijek izuzetno dobar i za stabilizaciju holesterola.

Author: urednik