LEK PROTIV SVIH BOLOVA U GRLU! SAMO 3 SASTOJKA!

Prehlada i grlobolja mogu da se dese svima, bez obzira na godišnje doba, i izazivaju ozbiljnu nelagodnost. Postoji mnogo lekova koji nam pomažu da se izborimo sa upalom grla, ali tradicionalna medicina ima svoj lek koji će vas brzo i vrlo efikasno osloboditi bolesti.

Sastoji se od tri jednostavna sastojka: meda, đumbira i limuna. Ova 3 uobičajena proizvoda zbog svojih svojstava mogu vrlo brzo izlečiti grlo. A priprema takvog leka je jednostavna poput granatiranja krušaka!

LEK ZA GRLO
limun
med
đumbir

PRIPREMA

Isecite limun na krišle, stavite ga u teglu i prelijte medom. Zatim dodajte još malo đumbira. Zatvorite teglu sa ovim pripremljenim lekom i stavite u frižider 2-3 meseca da se smesa zgusne. Kad postane žele, razblažite ga kašikom tople vode i možete bezbedno da ga koristite kao lek!

Ne potcenjujte tradicionalnu medicinu, ona je u stanju da čak i ozbiljno bolesne ljude stavi na noge, a još više da izleči grlo prehladom. Koristite ovaj recept i recite svojim prijateljima!

Preuzeto sa: https://www.dnevni.rs/

U nastavku nešto korisno za pluća:

ADA SU NAM PLUĆA NAJBITNIJA: Najbolje namirnice za zdravlje pluća i disajnih puteva!

Održavanje zdravlja pluća je presudno da biste se osjećali dobro, ali brojni faktori, poput konzumiranja cigareta i izloženosti toksinima iz okoline, mogu narušiti zdravlje ovog važnog organa. U tome se sigurno ne smiju zapostaviti prehrambene navike.

U doba pandemije korona virusa, koji posebno napada pluća, stručnjaci glasnije nego ikad podsjećaju na brojne načine održavanja zdravlja pluća. Jedan od njih je pridržavanje prehrani bogatoj hranjivim sastojcima koja može pomoći u zaštiti, ali i obnovi pluća.

U nastavku vam donosimo listu namirnica koje mogu poboljšati funkciju pluća.

Borovnice

Borovnice obiluju hranjivim svojstvima, a njihova konzumacija povezana je s nizom zdravstvenih blagodati, uključujući zaštitu i očuvanje zdravlja pluća. Borovnice su bogat izvor antocijanina koji dokazano štite plućno tkivo od oštećenja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je napitak koji impresivno djeluje na zdravlje. Njegova antioksidativna i protivupalna svojstva pomažu u liječenju plućne fibroze, bolesti koju karakterišu progresivni ožiljci plućnog tkiva koji ugrožavaju plućnu funkciju.

Kupus

Kupus je pristupačan i bogat izvor antocijana, biljnih pigmenata koji ovom povrću daju živopisnu boju. Unos antocijana u organizam povezan je s poboljšanjem funkcije pluća.

Maslinovo ulje

Konzumacija maslinovog ulja pomaže u zaštiti od respiratornih bolesti poput astme. Maslinovo ulje koncentrisani je izvor antkioksidanasa, uključujući polifenole i vitamin E.

Paprika

Paprika je jedan od najbogatijih izvora vitamina C koji djeluje kao moćan antioksidans u vašem tijelu. Unos vitamina C u organizam posebno je važan za pušače kojima se preporučuje veća dnevna doza ovog vitamina nego nepušačima, čime poboljšavaju funkciju pluća.

Jabuka

Istraživanja su pokazala da je konzumacija pet ili više jabuka sedmično povezana s većom plućnom funkcijom i smanjenim rizikom od razvoja kronične bolesti pluća. Unos jabuka povezan je i s manjim rizikom od astme i raka pluća. Razlog tome može biti velika koncentracija antioksidanasa u jabukama, uključujući flavonoide i vitamin C.

Jogurt

Jogurt je bogat kalcijem, kalijem, fosforom i selenom, hranjivim sastojcima koji mogu pomoći u jačanju plućne funkcije.

Kafa

Osim toga što pruža energiju, jutarnja šalica kave može pomoći i u zaštiti od respiratornih bolesti. Kofein pomaže u otvaranju krvnih žila i može pomoći u smanjenju simptoma astme, barem kratkoročno.

( LijekizPrirode.com )

Author: urednik