Oblog od kupusa i meda

Snažni prirodni lijek koji vam donosimo je jedan od najboljih načina borbe sa bronhitisom i kašljem. List kupusa sa medom, to je zaista kvalitetno narodno sredstvo protiv kašlja.

Za ovo liječenje ne postoji starosno ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za potpuno odrasle osobe. Trebat će vam samo 2 sastojka: 1 glavica kupusa, med.

A ovako se sprema oblog: Prije svega lagano odvojte jedan list od glavice.Posle toga list kupusa trebate spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu.Postaće topao i mekan. Zatim jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi.

Preko kupusa staviti najlonsku kesu i umotati šalom ili peškirom.Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.

Ako je bronhitis na samom početku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve upotrebe. Liječenje se sprovodi pet noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati sa toplim ricinusovim uljem.

Ovo su samo neke od odličnihj preednosti kupusovog obloga!Recite i svojim prijateljima o njegovim čudesnim moćima.

Author: urednik