Prirodna maska za lice

Glavni sastojak ove prirodne maske za lice je kakao.

Kakao obiluje antioksidantima i maska od njega može pomoći u sprečavanju prijevremenog starenja kože te može vašoj koži dati prekrasni sjaj. Sirovi kakao sadrži više od 320 različitih antioksidanata (nijedan drugi prirodni proizvod ih ne sadrži u tolikoj mjeri). Pomenuti antioksidani se bore protiv slobodnih radikala u organizmu te štite od virusnih i bakterijskih infekcija.

Za masku će vam biti potrebni sirovi kakao u prahu, med, avokado i cimet.
Kakao je, od svih navedenih sastojaka, najbolji, jer antioksidanti koje on sadrži (između ostalog) poboljšavaju zaštitu kolagena.

Med “čuva” prirodna ulja kože usljed čega ona postaje elastična i mekana.
Avokado je jedna od najboljih anti-age namirnica. On sprečava nastajanje bora te eliminiše bore koje su se već pojavile. D-manoheptuloza, koju avokado sadrži, potiče stvaranje kolagena.
Cimet je odlična namirnica, jer sadrži mnoštvo korisnih supstanci kao i jedinstveno esencijalno ulje koje je efikasan, prirodni tonik.

Potrebni sastojci:

– avokado, izgnječen
– 3 kašike sirovog kakao praha (možete ga naći u svim bolje opskrbljenim prodavnicama zdrave hrane)
– 2 kašičice meda
– jedna kašičica cimeta

Način pripreme:

Pomiješajte navedene sastojke te dobijenu maku nanesite na lice. Nakon 25 minuta, masku isperite toplom vodom. Da bi maska bila djelotvorna, potrebno je da je nanosite ne više od dva puta sedmično.

Author: urednik