Domaća mast protiv bolova u zglobovima: Pomaže već poslije nekoliko nanošenja!

Priprema se veoma jednostavno od sastojaka, koje u kuhinji posjeduje svaka domaćica. Recept je veoma djelotvoran i pomaže već poslije prvog nanošenja…

Svima nama su poznati bolovi u zglobovima. Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete vjerujemo da je to propratna pojava starenja. A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost?

Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako da se riješimo bolova u zglobovima u rekordnom roku.!

Postupak pripreme:

Za pripremu masti potrebni su sledeći sastojci: med, senf (najbolje je ljuti), so i soda. Od svega po 1 supena kašika. Sve dobro promešajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. Ovo će biti vaša spasonosna mast.

Primjena:

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Mast čuvajte je u frižideru.

Author: urednik