SODA BIKARBONA I LIMUN: Recept koji snižava loš holesterol u krvi i podiže imunitet na maksimum…

Najbolji recept za cirkulaciju krvi…Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100 ml napitka:Svi mi znamo da su limun i peršun nevjerovatno zdravi. U kombinaciji, pak, oni su još moćniji. Redovno konzumiranje peršuna će mnogo poboljšati vaše celokupno zdravlje.Ljudi ga u malim količinama dodaju svojim receptima, uglavnom radi ukusa. Time ćete sebi učiniti ogromnu uslugu.Peršun sadrži dvije grupe jedinstvenih sastojaka, a svaka od njih je vrlo važna za cijelokupno zdravlje. Prva grupa uključuje prirodna esencijalna ulja, a druga flavonoide.Uporedo sa tim, peršun je veoma bogat vitaminima C, A i K, te se naročito preporučuje u sezoni prehlada i gripa.Takođe je dokazano da je peršun vrlo efikasan za poboljšanje izbacivanja toksina iz tijela, kao i cirkulaciju krvi.Dodavanjem limunovog soka peršunu ćete dobiti čudesni napitak koji snižava nivoe lošeg holesterola u krvi.

Sastojci:

  • – 1,5 litar vode
  • – 3 veze peršuna (samo listovi)
  • – 1 kg limuna
  • – soda bikarbona (količina po želji, ne pretjerano mnogo)

Priprema:

Istrljajte limun sa malo sode bikarbone kako biste uklonili prljavštinu i toksine. Najbolje je da limun kupite na pijaci i to onaj koji nije hemijski tretiran. Prokuhajte vodu i ostavite da se ohladi.Isjecite limun sa korom na kriške i sitno isjeckajte peršun, a zatim ih dodajte u ohlađenu vodu. Prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji jedan dan u frižideru.Na kraju sve zajedno sameljite u blenderu i tečnost prespite u staklenu teglu ili flašu.

Primjena:Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100 ml napitka svaki dan, najbolje ujutro čim ustanete.Izvor: webtribune

Author: urednik