OTČEPITE KRVNE SUDOVE BEZ TABLETA: Pritisak će vam biti 120 sa 80, ako koristite ovu prirodnu infuziju…

Začepljene vene i arterije mogu dovesti do mnogih bolesti. Svi znamo da je čista krv uslov dobrog zdravlja za cijeli organizam. Međutim, holesterol i soli se često talože na zidovima naših krvnih sudova, od kojih nastaju aterosklerotični plakovi.

Poznato je da krvni sudovi snabdevaju sve ćelije i tkiva našeg tijela potrebnim kiseonikom. To znači da začepljene vene i arterije mogu dovesti do mnogih bolesti. Da biste efikasno očistili krvne sudove i oni bili zdravi, nije potrebno okretati se skupim preparatima.

Čak i od onih proizvoda koje svi imaju u kuhinji, možete pripremiti neuporediva sredstva koja pomažu u čišćenju krvnih sudova. Pokušajte da ih spremite kod kuće: to neće zahtjevati mnogo napora, ali će vam tijelo sigurno zahvaliti.

Limun i bijeli luk

Uzmite četiri komada belog luka srednje veličine, oljuštite ih i razdvojite na čenove. Četiri zrela limuna temeljno operite i isjecite na proizvoljne komade (ne morate uklanjati koru). Zatim pripremljeni limun i beli luk moraju se mleti ili iseckati u blenderu dok ne postanu glatki.

Prebacite smjesu od limuna i belog luka u teglu od tri litre, napunite je toplom vodom, zatvorite poklopac i stavite na tamno mjesto tri dana. Miješajte sadržaj tegle svakog dana. Poslije tri dana, procedite rezultujuću infuziju, sipajte u teglu sa zatvorenim poklopcem i stavite u frižider.

Kako je koristiti?

Uzmite pola čaše infuzije tri puta dnevno 20 minuta prije obroka. Preporučeno trajanje ovog ciklusa čišćenja je četrdeset dana. Treba znati: Pošto takva infuzija ne može dugo da se čuva, ne zaboravite da ažurirate sadržaj tegle svakih 6-7 dana. Izaberite dva velika limuna, temeljno ih isperite pod mlazom vode, isjecite na kriške bez uklanjanja kore. Sve to provucite kroz mlin za meso.

U kašu limuna dodajte 2 kašike kvalitetno meda i dobro promiješajte.Prebacite smjesu u staklenu teglu i stavite na tamno mjesto.Za dan već možete uzimati ovaj moćni eliksir.

Uzimajte 2-3 kašičice prije svakog obroka. Vrijeme korišćenja ovog recepta traje dok se ne postignu željeni rezultati. Nadamo se da će vam ovi jednostavni narodni savjeti pomoći da spriječite mnoge bolesti. Inače, preventivno čišćenje krvnih sudova korisno je ne samo za starije ljude, već i za sve koji razmišljaju o svom zdravlju.

Author: urednik