SMRŠALA SAM 8 KG ZA 21 DAN: Svaki dan sam jela SUPU OD KOSTIJU, ali na ovaj način

Još na početku godine, kada je počeo karantin, ja sam počela da jedem sve i svašta. To je bio prvi put u mom odraslom životu da se nisma ustezala. Šta je god bilo u ponudi, ja sam jela. Rezultat toga je bio deset kilograma viška!

Nakon meseci provedenih u trenerkama i helankama, morala sam da obučem farmerke i da krenem na posao. Zaprepastila sam se što mi ni jedne pantalone ne odgovaraju. Tek tada sam shvatila da sam se baš ugojila. Vaga je pokazala neverovatnih 10 kilograma viška.

Činilo mi se da ni u trudnoći nisam bila deblja. Zbog toga sam odlučila da uradim sve kako bih smršala. Pokušala sam da gladujem par dana ali to mi nije išlo za rukom. Bila sam mrzovoljna, a bol u stomaku je bio nesnosan.

Odlučila sam da “prečešljam” internet i naletela sam na tekst o detoksikaciji slavnih zvezda. Jedna poznata američka doktorka savetovala je detoksikaciju u trajanju od 21 dan. To je podrazumevalo velike količine tečnosti, a pogotovo supe od kostiju, ali i vežbanje.

Pošto sam sama sebi izgledala izobličeno od viška kilograma, odlučim se da 21 dan treniram i sprovodim pomenuti detoks.

Ovako je to izgledalo:

Ujutro popijem 2 čaše vode pa na trenažeru vežbam pola sata (pretrčim 10 kilometara i potrošim oko 200 kalorija). Zatim doručkujem 1 šolju supe od kostiju (350 ml), zatim popijem kafu, pa nakon par sati limunadu sa medom.

Za ručak jedem 2 šolje supe od kostiju (700 ml). Pojedem jabuku i pijem vodu.

Večeram veliku šolju supe od kostiju (350 ml).

Što znači da sam dnevno jela / pila oko 2 litre supe i najmanje 2 litre vode.

Prvi dan mi je bio strašno zamoran: bila sam gladna, umorna i nervozna. Međutim, sutradan sam se već osećala znatno bolje. Nastavila sam sa sprovođenjem ove detoksikacije.

Nakon trećeg dana u ishranu sam ubacila i turšiju, kefir (obično za večeru), plus ove 2 litre supe.

Jela sam voće (najviše jabuke i lubenicu), ali i bobičasto voće. Kada sam osetila pad energije, pojela bih šaku oraha ili badema.

Ovaj način ishrane sam praktikovala punih 20 dana. Kada je istekao period detoksikacije, osećala sam se veoma dobro. Gubitak kilograma je bio vidan. Osim toga, koža mi je stvarno blistala i nisam imala podočnjake.

Evo koje su dobrobiti supe od kostiju:

– Usporava proces starenja
– Leči probavni sistem
– Zaustavlja upale celog tela
– Poboljšava zdravlje celog tela
– Koža je elastična, kosa gusta, nokti su jaki…

Kako skuvati supu od kostiju?

Koriste se šuplje, butne goveđe kosti ili pileće kosti. Kosti se kuvaju što duže (ko ima šporet na drva najbolje je da stavi veći lonac i u njega kosti, pa kuva 24h).

Pred kraj kuvanja u supu dodajte šargarepe, celera, paškanata, luka, peršuna i začine (ali ne preterujte sa začinima).

Kada se supa skuva, tri dana jedite samo nju i pijte dosta vode.

Ova supa se preporučuje svim onim ljudima koji imaju bolove u kolenima i zglobovima, jer predstavlja prirodni lek.

Nakon 21 dan, stala sam na vagu. Smršala sam 8 kilograma, ali je na pogled izgledalo mnogo više, jer sam vežbala pa su mi se mišići zategli.

Odučila sam da nastavim svaki dan da jedem ovu supu, ali uz dodatak i ostalih namirnica.

Izvor: stil.kurir.rs

Author: urednik