PILA JE JABUKOVO SIRĆE 30 DANA, PA JE BUKVALNO ZANIJEMILA: Zbog onog što joj se desilo, svima kaže da URADE ISTO

Vjerovatno čak i vrapci znaju starinski trik za mršavljenje – kašika jabučnog sirćeta razmućena u vodi! Prije opsesije raznim prirodnim napicima koji magično tope masnoće i skidaju kilograme koji niču na internetu kao gljive poslije kiše, postojala je usmena legenda o takvom učinku jabučnog sirćeta. Bez obzira na to što je popularnost ove “metode” opala, malo je žena koje su zaista prestale vjerovati u nju, pa povremeno sigurno čujete prijateljicu kako planira da je isproba – ponovo.

Međutim, novinarka portala “Jedi ovo, ne ono” Kajla Garitano odlučila je provjeriti koliko istine zapravo ima u tvrdnji da jabučno sirće pomaže pri gubitku kilograma. Kajla kaže da je tokom ovog izazova primijetila brojne koristi, ali mršavljenje nije bilo jedno od njih.

“Poslije mnogo istraživanja, koristila sam jabučno sirće prema sljedećem receptu: 250 ml vode, jedna kašika čistog meda, malo cimeta i 2 kašike jabučnog sirćeta. Ovo je umanjilo intenzitet ukusa sirćeta, a pored toga cimet i med dodatno pomažu tijelu i doprinose općem zdravlju. Odlučila sam piti ovu mješavinu svako jutro tokom cijelog mjeseca, prije nego što bih pojela ili popila bilo šta drugo. Ovo je trebalo da mi pomogne očistiti tijelo i potaknuti probavu”, započela je svoju priču Kajla.

Nakon što bi popila ovu mješavinu, Kajla je tokom dana jela i pila uobičajene količine. Prvog dana izazova izmjerila je svoju težinu i zabilježila je, a potom je jednom tjedno tokom 30 dana ponovo stajala na vagi i bilježila promjene.

“Evo što sam primijetila: jabučno sirće je suzbilo moj apetit. To je bila najuočljivija promjena. Iako sam i dalje jela tri glavna obroka, nisam osjećala glad tokom dana. Smanjila sam međuobroke, a tokom obroka jela manje nego obično. Međutim, iako sam jela manje hrane, važno je razlikovati namirnice koje će vam pomoći u mršavljenju od onih koje nemaju takav učinak. Samo po sebi, jabučno sirće mi nije pomoglo da smršam. Međutim, vjerujem da bi moglo pomoći da izgubim kilograme da sam ga kombinovala s zdravom ishranom i vježbanjem”, istakla je ova novinarka.

Kajla je primijetila i da jabučno sirće svakako pomaže pri probavi: “To je možda zato što sam ga pila prije kafe, koja je blagi diuretik. Također, poznato je da jabučno sirće može spriječiti nadutost i gasove. Moj stomak mi svakako zahvaljuje na tome”.

Zaključila je da joj je bilo naporno svako jutro piti ga, ali istovremeno vjeruje da jabučno sirće ipak može donijeti neke prednosti.

“Ako mi ikada zatreba čišćenje organizma, neću se kolebati da pokušam ovu metodu povremeno”, naglasila je.

Evo recepta za mješavinu jabučnog sirćeta koju je koristila novinarka Kajla Garitano u svom izazovu:

Sastojci:

250 ml vode
1 kašika čistog meda
Prstohvat cimeta
2 kašike jabučnog sirćeta

Uputstvo:

1. U čaši ili boci pomiješajte 250 ml vode s 1 kašikom čistog meda. Promiješajte dobro dok se med ne rastvori u vodi.

2. Dodajte prstohvat cimeta u smjesu vode i meda. Cimet može pomoći u poboljšanju ukusa i ima brojne zdravstvene prednosti.

3. Na kraju, dodajte 2 kašike jabučnog sirćeta u smjesu. Ovo će biti osnova vašeg napitka.

Miješajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Možete koristiti žlicu za miješanje ili zatvoriti bocu i protresti je dok se sastojci ne povežu.

Preporučeno je da ovu mješavinu popijete svako jutro prije nego što pojedete ili popijete bilo šta drugo. Ovakav napitak može vam pomoći u poboljšanju probave, suzbijanju apetita i pružanju određenih zdravstvenih benefita.

Važno je napomenuti da je svako tijelo različito, pa rezultati i efekti mogu varirati. Prije nego što promijenite svoju ishranu ili režim konzumiranja bilo kakvih dodataka, uvijek je najbolje da se posavjetujete s ljekarom ili stručnjakom za ishranu.

Author: urednik