Potopio sam čiste PEŠKIRE u DOMAĆU SMJESU OD 3 SASTOJKA i OVO JE OSTALO POSLIJE NJIH: Koliko god mislite da su dobro oprani – PREPUNI SU BAKTERIJA, evo kako da ih dezinfikujete!

Džered Gejns podijelio je na Fejsbuku prilično nevjerovatan detalj iz svog domaćinstva, pritom podijelivši komentatore na društvenim mrežama – dok su jedni tvrdili da pretjeruje, drugi su se oduševljenjem prihvatili savjet koji je dao. Naime, Gejns je objavio fotografiju vode koja je ostala u kadi nakon dubinskog pranja peškira, koji su pritom već bili čisti kada ih je potopio.

Moja supruga je na Internetu tražila savjete o pranju peškira, te je uzela naše čiste peškire, koji su već bili oprani i složeni u ormaru i stavila ih u mješavinu sode bikarbone, boraksa, deterženta za uklanjanje fleka i tople vode. Ostavila ih je potopljene preko noći, a ovo je rezultat toga”, napisao je ovaj bloger i marketing menadžer.

On tvrdi i da su peškiri pustili toliko prljavštine zbog nakupljanja “mikroskopskih količina sapuna i deterdženta koji su se začepili u vlaknima”. Dodao je i kako su mu očigledno peškiri prepuni bakterija iako su redovno prani u veš mašini, te da veruje da je slična situacija kod većine ljudi.

Bez obzira koliko mislite da su vaši peškiri čisti – nisu”

“Ovo me je izludjelo. Peškiri u vašoj kući, bez obzira na to koliko mislite da su čisti, vjerovatno su jednako ovoliko prljavi”, kaže Gejns.

Ova objava izazvala je burne reakcije – mnogi su napisali da jedva čekaju da ovo isprobaju i na svojim peškirima, ali bilo je i skeptika koji vjeruju da je tečnost u kadi braonkasta prije svega zbog boje peškira. “Malo sam razočaran kada sam vido da su vam peškiri braon boje”, jedan je od komentara.

Jedna žena dodala je i kako se Gejnsu ovo desilo jer nije pravilno prao svoje peškire, odnosno nije koristio visoke temperature. “Ova prljavština javlja se kada perete na 30 stepeni ili na programu za brzo pranje”, uvjerena je jedna članica grupe za čišćenje.

Author: urednik