DOKTOR TVRDI DA SVAKI DAN TREBA DA JEDEMO 30 GRAMA OVE NAMIRNICE: Kada čujete kako utiče na CRIJEVA, nećete čekati

Čak 70 posto naših imunoloških ćelija nalazi se u našim crijevima. Obloga crijevnog zida je barijera koja blokira ulazak štetnih mikroba u tijelo, a to je podržano velikim brojem imunoloških stanica

Problemi sa varenjem, zbog nezdrave prehrane, brzog načina života i nedostatka fizičke aktivnosti, pogađaju sve više ljudi. Naročito u ljetnim mjesecima stomačni problemi su izraženiji. Dakle, koja je prva stvar koja nam pomaže da se nosimo s posljedicama?

Kao što dr Zoe ističe – svi bismo trebali težiti da jedemo 30 grama vlakana dnevno, ali istraživanja pokazuju da 91 posto ljudi u Velikoj Britaniji još uvijek ne jede dovoljno vlakana. Ni tu situacija nije ništa bolja.

“Sticanje navike da jedete činije zdravog jogurta sa integralnim žitaricama , voćem, orašastim plodovima i sjemenkama za doručak ili pomiješate salatu od pasulja za ručak može vam pomoći na putu ka vašim ciljevima s vlaknima.” Međutim, prebrzo jedenje vlakana kada niste navikli na njih može uzrokovati neugodne simptome”, napominje on, napominjući da je naše cjelokupno zdravlje direktno povezano sa zdravljem naših crijeva.

„Pomaže u podršci vašem imunološkom sistemu . U stvari, do 70 posto naših imunoloških ćelija nalazi se u našim crijevima. Obloga crijevnog zida je barijera koja blokira ulazak štetnih mikroba u tijelo, a to je podržano velikim brojem imunoloških stanica. “Ova takozvana crijevna sluznica ima značajniju koncentraciju antitijela u vašem tijelu od bilo koje druge, tako da reagira na ozljedu ili infekciju, ali ne napada zdravo tkivo”, zaključila je, prenosi Espreso

Author: urednik