OJAČAJTE SVOJ IMUNITET PRIJE JESENI I SPREMITE SE ZA HLADNIJE VRIJEME: Uz ovaj DETOKS će vam to sigurno USPJETI

Ljeto je na izmaku i bilo bi poželjno da se organizam pripremi za predstojeću jesen i zimu. To podrazumijeva da zadržimo sve korisne vitamine i nihovo ljekovito dejstvo, a koje smo akumulirali tokom ljeta, kao i zdrave navike koje se odnose na unos svježeg voća i povrća, redovnu hidrataciju i kvalitetan san.

Ono što je jako važno je da sada napravite plan kako biste dodatno ojačali organizam i pripremili ga za predstojeću sezonu, a to dalje znači da ćete biti spremni i otporniji na viruse.

Doručak i jutarnja rutina

Najbitnije zapravo je kako započinjente dan. Zato je važno da doručkujete, ali prije svega i odmah nakon što se probudite popijte čašu mlake vode, ovako pokrećete unutrašnje organe i čitav organizam. U vodu možete dodati i limun, a zatim slijedi kafa koju u ovom slučaju možete oplemeniti kašičicom kokosovog ulja ili umjesto kafe uzeti čaj.

Nakon ovoga se protegnite. Ukoliko vam je teško ili vas mrzi da vježbate najmanje što možete učiniti za mišiće i kosti je da se istegnete, treba vam pet minuta i manje.

Za doručak birajte ono što vam najviše prija, šta god da izaberete do kraja dana ćete potrošiti unete kalorije. Naravno, jako je bitno da ne jedete brzu hranu i hranu koja je industrijski prerađena, a pod ovim podrazumijevamo gomilu mesnih prerađevina. Slaninica i jaja su zapravo najbolja varijanta.

Ne morate imati bezbroj užina u toku dana, tako teško možete iskontrolisati koliko ste pojeli. Uvek birajte da vam bar jedan od preostala dva obroka bude kako se narodski kaže “na kašiku”, jer ova hrana podstiče varenje i metabolizam.

Jogurt za dobre bakterije

O tome koliko je jogurt zdrav, već smo pisali, a sada vam dajemo recept za detoks na bazi jogurta.

Za sastojke će vam biti potrebna:

  • jedna šolja jogurta,
  • isjeckana banana,
  • jedna šolja lisnatog kelja,
  • jedna kašika meda

Ovaj smuti je odličan za početak dana, zasitiće vas, dati energiju i podstaći metabolizam.

Krenite u saunu

U toku ljeta to je nemoguća misija za neke, ali sada je pravo vrijeme, da krenete u saunu. Sat vremena gdje ćete znojenjem izbaciti sve toksine, na vrlo jednostavan način – sjedeći, najviše doprinosite detoksikaciji.

Savjet plus je da spojite saunu sa bazenom, topla sauna i hladnija voda u bazenu će podstaći cirkulaciju, bitnu za zimu koja je pred nama, a to će uticati da koža zablistata. Takođe ovo je odličan lijek za proširene i izražene vene.

Pokrenite se!

Ne morate da krenete u teretanu ili da trčite dok vas glava ne zaboli, jer kada sebi namećemo teške fizičke napore, brzo se od toga zamorimo i odustanemo. Dovoljno je da za početak prošetate bar pola sata dnevno i protegnete se dobro kada ustanete ujutru.

Author: urednik