Zahvaljujući ovom triku prljavština sa bijelih patika nestaje: Potrebna su vam SAMO 3 sastojka

Već smo dobro zakoračili u jesenske, kišne dane, a naše su patike barem nekoliko puta poljubile blato, lokve, i Bog zna šts sve ne. Iako su bijele patike najljepše, svima je poznato da su i najteže za održavanje, a i da se brzo “prljaju”, pa su već nakon nekoliko pređenih kilometara, za “u smeće”, a ako nisu tad, nakon pokušaja pranja u veš mašini, sigurno će biti.

No viralni trik na TikToku spasio je mnoge bijele patike od propadanja, a vjerujemo, i mnoge živce.

Ukoliko se upravo davite u bespućima interneta, pokušavajući naći najefikasniji način da svojim patikama vratite “svijetlu put”, i isprobavate mali milion danih savjeta, možete se zaustaviti.

Za čišćenje vam nije potreban rog jednoroga, već tri stvari koje kod kuće zasigurno imate. Soda bikarbona, deterdžent za suđe i pasta za zube su ono što vam treba. Dobro, i malo strpljenja uz sve to.

U zdjelici pomiješajte po kašiku svakog sastojka, a za čišćenje koristite četkicu za zube. Četkice za zube su veoma dobar alat za čišćenje, jer mogu duboko prodrijeti i očistiti i najsitnije mrlje. Trljajte patike četkicom za zube sve dok se mrlje ne maknu, neće vam trebati dugo, piše SlobodnaDalmacija.

Pogledajte video:

Author: urednik