Parket će biti KAO NOV za samo 3 MINUTA: Manite se skupe hemije, evo kako da napravite DOMAĆE SREDSTVO od sastojaka iz kuhinje

Domaćice koje u svom domu imaju podove prekrivene parketom znaju da njihovo održavanje može da bude prava muka.

Osim što zna da bude vrlo zahtjevno i teško održati sjaj parketa i njegovu čistoću, takođe je potrebno izdvojiti i dosta novca za kupovinu hemije koja ponekad zna da bude basnoslovno skupa, piše Glossy.

Ukoliko i vas muči ista muka na pravom ste mjestu. Pogledajte kako možete sami u svom domu da napravite sredstvo za održavanje parketa koje će biti podjednako efikasno, a uštedjeće vam pozamašnu sumu novca.

Sastojci i priprema domaćeg sredstva za parkete

Pomiješajte 1 šolju sirćeta sa 10 kapi eteričnog ulja po izboru ( lavanda, limun, pomoradža, ruža… ) i očistite parket. Soba će mirisati svježe i čisto, a ova kombinacija će dezinfikovati površinu.

Ukoliko želite da vratite sjaj parketu, onda pomešajte pola šolje soka od limuna, kašiku maslinovog ulja i do 3 litre tople vode.

Ako imate taman parket u domu, onda je najbolje rješenje da pomiješate u vodi četvrtinu šolje ohlađenog crnog čaja sa kašičicom sirćeta i jednom punom kašikom deterdženta za suđe.

Na ovaj način ćete sačuvati tamnu boju i sprečiti je da izblijedi.

Author: urednik