ČISTAČICA OTKRILA KAKO DA BEZ MUKE OČISTITE DUŠEKE IZ SPAVAĆE SOBE: Zgadićete se kada shvatite na čemu SPAVATE

Održavanje vašeg dušeka besprijekornim nije samo pitanje čistoće, već i zdravlja. Na ovaj način ćete krevet održati svježim i bez prašine, fleka i mirisa.

Upotrijebite paru

Ako imate paročistač za odjeću, pređite njime preko dušeka tako da mlaznicu držite što bliže tkanini. Prodiruća para će ubiti grinje koje vrebaju blizu površine. Da biste ih ponovo uklonili, ponovo usisajte dušek. Ukoliko nemate paročistač, možete da koristite i paru iz pegle.

Uklonite fleke

Žute fleke na dušeku su vjerovatno rezultat nakupljanja znoja i telesnog ulja. Iako je jako teško očistiti cijeli dušek, možete da pokušate da ga izbjelite smjesom jedne šoljice vodonik peroksida i jedne šoljice tople vode, plus četvrtina kašičice tečnosti za sudove. Kada sve budete pripremili, tečnost ulijte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte površinu dušeka. Utisnite je u tkaninu mekom četkom ili peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim ponovo poprskajte dušek čistom vodom da se ispere, dobro ga obrišite da biste uklonili sve tragove sredstva za čišćenje i pustite da se osuši na vazduhu u potpunosti.

Author: urednik