SAMO DVIJE STVARI: Jedna žena se dosjetila ovog jeftinog rješenja i više nema problema s kondenzacijom u domu

Tokom hladnijih dana nije rijetka pojava da se na prozorima pojavi kondenzacija, što je tokom sezone grijanja uobičajena stvar. Razlog zbog kojeg dolazi do nakupljanja kapljica vode je zato što se vlaga u zraku sudari s hladnim prozorskim staklima i pretvori u tekući oblik. Kako bi se ovo izbjeglo preporučuje se, koliko god je to moguće, da se stanovi i kuće prozračuju, otvaranjem prozora.

Skupljanje vlage nije ni malo bezazlen problem jer se nakon nje može pojaviti i plijesan. Događa se da se uslijed svega plijesan pojavi i na zidovima pa i namještaju.

Plijesan može biti uzrok otežanog disanja, začepljenog nosa, upale sinusa, grla i nosa, suhog kašlja, crvenila oka…

Kimberly je u Facebook grupi za savijete i trikove upravo postavila to pitanje: kako se riješiti kondenzacije? Jedna žena joj je ponudila genijalno rješenje, prenosi The Sun.

-Znam da ovo zvuči ludo, ali ubacite pijesak za mace u čarapu i zavežite povrh prozora. Jeftino je i dugo traje. Ovo koristimo u našem starom kamperu, odlično funkcionira. Možete stavite čarapu na prozorsku dasku i pokupit će svu vlagu, objasnila je Hana, članica ove grupe.

Author: urednik