2 LIMUNA ĆE VAM OČISTITI RERNU, MASNOĆA SPADA SAMA: Kuća miriše božanstveno, a ne koriste se nikakve hemikalije

Čišćenje rerne  je mukotrpan posao kojem se ne raduje nijedna domaćica. Dok se neke žene trude da ga obave svaki put kad završe pečenje nekog specijaliteta, druge to odlažu što više mogu.

Razne hemikalije mogu da pomognu dazapečene naslage masnoće lakše spadnu sa zidova rerne i rešetki, ali šta ako ne želite da koristite industrijske mješavine za čišćenje sa toksičnim sastojcima?

Džoana i Trejsi, dvije domaćice koje isprobavaju prirodna sredstva za čišćenje, vode zanimljiv Instagram profil, a jedan od savjeta koji je oduševio mnoge odnosi se upravo na čišćenje rerne.

Potrebna su dva-tri limuna, a dovoljno je da ih isječete na kriške i stavite u plići pleh, u koji ćete zatim sipati par čaša vode.

Uključite rernu na 200C stepeni i ostavite da limun djeluje pola sata. Zatim isključite rernu i pažljivo izvucite pleh sa limunom. Skinite sve rešetke koje ćete moći da samo isperete pod mlazom vode u sudoperi.

Zidove rerne istrljajte mikro-krpom, pogledajte kako to izgleda na video snimku. Pročitajte i kako da napravite prirodni osvježivač za stan od limuna.

Tekst: Lepa&Srećna

Author: urednik