ZAPIŠITE I ČUVAJTE: Narodni lijek za anemiju, imunitet i potenciju.

Danas sa vama dijelimo nekoliko kvalitetnih prirodnih recepata od ova 4 sastojka:

Med i jabukovo sirće:Rastvorite dvije kašike sirćeta u dva dl mlake prokuhane vode, pa dodajte dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela.Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja, zato što med učvršćuje san.

Orasi sa medom:Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.A u kombinaciji sa medom predstavlja zaista izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost može uporediti sa najboljim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu mnoge neophodne vitamine i još mnogo toga.

Kako ga koristiti kod anemije:Pripremite smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima dvije kašike dnevno. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.Protiv impotencije od davnina pomaže ovaj provjereni recept:Mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje od 20 do 30 dana.

Zarastanje čira na želucu:Ova tegoba prolazi brzo i efikasno ako pola sata prije jela uzimate pet kašičica dnevno orahovog mlijeka, koje ćete pripremiti na sljedeći način: 20 grama samljevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuhane vode, dobro promućkati, procjediti i dodati dvije kašike meda.

Med sa bijelim lukom:Sljedeći recept vraća snagu organizmu, a veoma je dobar i protiv astme, te otežanog disanja:Kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmješajte i ostavite da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli.

Kako ga koristiti:Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.

Protiv gripa, veoma je poznat narodni lijek od meda i bijelog luka:Očišćeni bijeli luk izgnječiti i pomješati sa medom u odnosu 1:1. Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi prije spavanja.Možda smo vas na neke recepte samo podsjetili, a možda ste za neke i prvi put čuli.U svakom slučaju svi su jako zdravi i izvrsni za naš organizam.Spremite ih i vi, zaista vrijedi!

Izvor: glas-javnost

Author: urednik