NEOBIČAN TRIK: Na ovaj način se možete riješiti smrada cigareta iz vaše kuće

Na Facebook grupi sa savjetima za čišćenje našao se poprilično jednostavan, ali isto tako i neobičan trik uz pomoću kojeg se možete riješiti smrada cigareta iz kuće.

Ako se borite s neugodnim mirisom od cigareta u vašem domu, isprobajte ovaj savjet, piše The Sun.

 

Gospođa Hinch omiljena je britanska influenserica za čišćenje, a njenim obožavateljima se sviđaju njeni korisni savjeti na Facebook grupi koja ima gotovo 700 hiljada članova – koji su i sami izvor znanja o čišćenju.

Luk je čarobni trik u borbi protiv smrada od cigareta. Sve što trebate uraditi je razrezati nekoliko glavica luka na pola i svaku polovicu staviti u jednu prostoriju. Iako možda ne zvuči primamljivo, luk će upiti sve mirise koji se šire prostorijom, a potom kuću dobro izračite.

Nekoliko dana poslije isprobavanja ovog trika osvježite prostor mirisom u spreju ili osvježivačem zraka.Članice i članovi grupe su u komentarima iznosili svoje savjete i iskustva: “Šećerni sapun i podigni sve tepihe”, napisala je jedna članica. Šećerni sapun je hemijsko sredstvo za čišćenje koje se obično koristi prije krečenja zidova.

“Ako je u ćilimima ili bilo kojoj tkanini koja je upila dim, onda ćete se mučiti da ga uklonite i bolje ga zamijenite ako se želite riješiti”, bio je savjet druge članice.

Osim trika s lukom, pratioci su predložili još otvaranje prozora, dubinsko čišćenje, osvježivače zraka i šećerni sapun.

Author: urednik