OVO JE RECEPT DR. FUHRMANA: Čišćenje organizma za nekoliko minuta!

Ovde je u pitanju recept za šejk ili smuti, možete da ga nazovete kako god hoćete. Idealan način da pročistite svoj organizam od stresne nedelje na poslu ili loše ishrane koja je prouzrokovana žurbom i prezaposlenošću. Mada stojim iza toga i tvrdim da su to sve izgovori.

Uzmite papir u ruke i pribilježite ovaj recept koji sam čuo od doktora Fuhrmana, autora mnogih knjiga o zdravlju i zdravoj ishrani, a prilagodio ga nama i našem podneblju.

1. NAR ( dva cjeđena nara srednje veličine )

Vrlo jak antioksidans među voćem!

– Smanjuje krvni pritisak

– Smanjuje nivo holesterola

– Štiti zidove krvnih sudova od pojave aterosklerotskog plaka

– Sprječava pojavu osteoporoze

– Djeluje pozitivno kod osoba koje pate od depresije

2. BOROVNICE, KUPINE, MALINE, JAGODE ( Jedno pakovanje smrznutog voća, 250g, mix crvenog voća, kombinacija borovnice, maline, kupine, jagode… )

3. LAN ( Dvije kafene kašičice sjemenki lana )

4. AVOKADO ( U originalnom receptu se nalazi pola avokada, njegovi benefiti su neosporni, ali ga je teže naći kod nas, pa sam kao zamjenu ubacio pola banane )

5. MED ( Jedna velika supena kašika meda )

6. ŠPINAT ( U originalnom receptu je stavljeno nekoliko listova špinata. U suštini ne morate stavljati, a ako želite možete staviti ili malo svježeg kupusa ili celera ili špinata. Neće puno uticati na ukus, a svakako da će se moć samog šejka povećati.

7. JOGURT ( Pola čaše nekog voćnog jogurta, mlijeka bez laktoze ili pirinčane vode učiniće da se ovaj zdravi miks lakše pije)

Postupak pripreme:

Sve sastojke staviti u blender i za nekih 3-4 minuta imat ćete najmanje dvije velike čaše izvanrednog pića, fantastičnog ukusa poslije čega će Vaš organizam reći jedno veliko HVALA.

Author: urednik