Žena sipala 50 grama OVOG PRAHA u wc šolju, poklopila je i ostavila preko noći: Ujutru je sav kamenac nestao

Rijetko kome je drago kada čišćenje kupatila dođe na red, a čišćenje wc šolje može da bude neprijatan posao, posebno ukoliko se na njoj nakupio kamenac.

Nije lako ukloniti ni tvrdokorne mrlje, a često ne pomažu ni snažna hemijska sredstva koja, pritom, mogu da izazovu i alergijsku reakciju ukoliko se ne vodi računa.

Međutim, postoji jedan jako jeftin i prirodan način za čišćenje wc šolje koji je potpuno bezopasan za okolinu. Najbolje od svega je što nije potrebno ni ribanje, već samo pusitite vodu.

Mama Loren iz Australije podijelila je na društvenim mrežama kućni trik kako da se lako očistite i najtvrdokornije mrlje i kamenac iz wc šolje i to bez upotrebe hemijskih sredstava i mukotrpnog ribanja.

– Kao i većina ljudi, ne volim da čistim wc šolju. Međutim, budući da imam djecu, moram da vodim računa o higijeni kupatila, a posebno wc šolje. Umjesto ribanja i skupih hemijskih sredstava, od kojih su mi ranije suzile oči prilikom čišćenja, pronašla sam jeftin i nevjerovatan način da bez problema očistim wc šolju, navela je ona.

Kako je objasnila Loren, za čišćenje koristi limunsku kiselinu, koja će bez problema da skine kamenac i najtvrdokornije mrlje.

– Uveče prije spavanje jednostavno sipam 50 grama limunske kiseline u wc šolju, vodeći računa da pokrijem kamenac i mrlje. Poklopim je i ostavim da odstoji preko noći. Ujutro samo pustitm vodu i sve naslage se jednostavno isperu. Važno je samo voditi računa da dok limunska kiselina djeluje, niko ne koristi wc šolju. Zato to i radim noću dok svi spavamo, poručila je ona.

Kako tvrdi, poslije ovog tretmana, vaša wc šolja će zablistati kao nova.

(jutarnji.hr)

Author: urednik