KOLIKO TAČNO PRAŠKA ZA PECIVO SE DODAJE U TIJESTO? Ako sipate premalo ili previše možete da ga upropastite

Nekada su bake stalno mijesile testo i prave ukusne kiflice, lepinje, hljeb…, pa čak i razvlačile kore za pitu, piše Stvarukusa.rs

Danas domaćice sve manje mijese domaće tijesto i radije se odlučuju za kupovna peciva jer su tako sigurno da ne mogu da pogreše. Umijesiti testo nije problem ako imate dobar recept, ali i pravi savjet kako to da uradite može mnogo da pomogne. Kod testa je bitno da sastojke koristite tačno u gram, a u nastavku teksta pročitajte koliko treba praška za pecivo da dodate u testo. Mnogi to ne znaju, ali on je jako bitan kako bi tijesto ispalo savršeno.

Važno je da dodate pravu količinu, jer premalo ili previše praška za pecivo može da dovede do toga da testo splasne ili da uopšte ne naraste.

Za 150 g brašna potrebna je 1 kašičica praška za pecivo. Ako koristite više brašna srazmjerno tome dodajte i prašak za pecivo. Takođe, potrebno je da prosijete ova dva sastojka. Ako dodate previše praška za pecivo, osim činjenice da će testo spalsnuti, može da se desi da bude gorko.

novi.ba

Author: urednik