DR NESTOROVIĆ OTKRIO: OVAKO SE PRAVILNO JEDE BELI LUK I SAMO TADA JE LEKOVIT…

Beli luk se koristi kao lek koji odstranjuje mnoge bakterije, a kako se pravilno jede i zašto su njegovi sastojci “najzdravija bomba” za naš organizam

Da li beli luk može da bude altenrativa kako bi se izbegli antibiotici? Šta je to što je “lekovito” u belom luku? I kako se pravilno konzumira? Na sva ova pitanja Dr Nestorović ima odgovor:

Alicin” je supstanca koja se nalazi u belom luku, je najjači mogući antibiotik. Naprimer, žene koje imaju problema sa mokraćnim putevima, ili muškarci, ja sam im savetovao da konzumiraju beli luk u svrhu lečenja. Beli luk i origano su kombinacija koja leči Ešerihiju E-koli, koje se veoma teško leči antibioticima – rekao je dr Nestorović.

Beli luk nema efektno dejstvo kada se samo proguta. Doktor je jasno objasnio kako beli luk treba da se konzumira da bi bio efektan i lekovit:

– Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove “malinaza”, i on je delotvoran. Ako ga samo progutate, beli luk će imati jako slabo dejstvo. Uvek treba imati na umu da sve što “smrdi” na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna – ispričao je doktor Nestorović za Prvu.rs.

s://www.najzena.rs

Author: urednik