ŠTETI VAŠOJ VEŠ MAŠINI: Majstor otkrio koji program za pranje rublja trebate obavezno izbjegavati

Wades Ramsey inače kućanski majstor na TikToku je detaljno objasnio zašto ne biste trebali korisiti program za brzo pranje rublja, ali i kako česta upotreba spomenutog programa utječe na funkcionalnost vaše perilice za rublje. Ukoliko perete odjeću napravljenu od laganijih materijala – tada i možete koristiti program za brzo pranje (ali ne često). Međutim, kada su u pitanju teži materijali, tada oni predstavljaju veliko opterećenje za perilicu pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Majstor je za objašnjenje problema dao primjer pranja ručnika. S obzirom da ručnici postanu izuzetno teški kad se natope vodom, brzo pranje od 28 minuta može oštetiti bubanj.

“Kada perilica radi jako brzo, ručnici se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada perilica počinje lupati i pomicati se”, izjavio je Wades.

Koji program je najbolji za korištenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

“Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja rublja za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vrijeme na oko sat i po. To će perilici za rublje dati dovoljno vremena da sve pravilno opere bez dodatnog opterećenja na nju”, tvrdi majstor.

Author: urednik