Stavite vlažnu maramicu u veš mašinu i desiće se čudo: Domaćice obožavaju ovaj trik

Vjerovatno se i vi mučite sa dlačicama i končićima koji se zalijepe za odjeću, a koje nijedan program pranja ne može kompletno da ukloni.

To je posebno nezgodno kad su u pitanju tamne boje, jer se na crnim i teget tkaninama baš svaka trunčica vidi. Nije ni čudo što onda, već poslije nekoliko pranja, stvari izgledaju iznošeno.

Za početak, uvijek je važno da odaberete odgovarajući deterdžent u skladu sa bojom veša koji perete. Međutim, još jedan mali trik domaćice hvale “do neba”. Reč je drugačijoj primeni vlažnih maramica.

Dovoljno je da stavite samo tri vlažne maramice u mašinu pre nego što uključite program za pranje i one će pokupiti sve dlačice sa odeće. Važno je da budu nove, a ako vam se ne dopada njihov miris, ne brinite, njega će deterdžent i omekšivač neutralisati. Ne stavljajte ni više ni manje od tri.

Potrebno je samo da proverite da li su maramice dovoljno čvrste – povucite krajeve jako objema rukama, ako se  ne kida, izdržaće i pranje. Ne mogu se koristiti iste maramice dvaput, a ne vredi ni ako ih zamijenite platnenim maramicama – one “ne rade” posao.

Isprobajte ovaj trik što pre i videćete – neće biti potrebe za mukotrpnim istresanjem odjeće poslije pranja i čišćenjem “lint” rolerima. Još ako imate kućne ljubimce, konačno ćete uspjeti da uklonite njihove dlake sa svoje garderobe. Naravno, samo do sljedećeg maženja sa njima!

Tekst: Lepa&Srećna

Author: urednik