MUČI VAS NESANICA I STALNO STE GLADNI? Dr Danijela iz Hitne pomoći otkrila – tijelo UPOZORAVA, 1 sastojak mu nedostaje

Saznajte koji su simptomi nedostatka vitamina D i kako da otkrijete da vam je tijelo ugroženo. Tokom zimskih meseci koji su pred nama sve je manje sunca, pa i vitamina D. Kada možemo da posumnjamo da nam nedostaje ovaj vitamin? Na ovo pitanje odgovorila je dr Danijela Jeftić iz Hitne pomoći Beograda.

Vitamin D jedan je od bedema našeg zdravlja, a simptomi da nam on nedostaje u organizmu ponekad mogu biti nesanica, hrkanje, prekidi u snu, znojenje čela, znojenje lica, bolovi u mišićima, teško ustajanje, bolovi u donjoj karlici,sklonost ka infekcijama naročito respiratornim, sporo zarastanje rana”, istakla je dr Danijela.

Napominje da sa godinama u organizmu opada nivo D3 vitamina, kao i da gojazne osobe imaju takođe manjak tog vitamina. Veoma često ovaj pad prati i hipertenziju, karcinome crijeva, dojke, prostate, autoimunebolesti, opadanje kose, a javlja se i osjećaj patološke gladi.”Čovjek u organizmu treba da ima od 70 do 120 jedinica vitamina D. Uglavnom ovaj vitamin unosimo putem sunca, kao D3 vitamin. Poželjno je jednom godišnje uraditi analizu nivoa D3 vitamina u tijelu”, rekla je dr Danijela Jeftić.

MONDO/RTS

Author: urednik