KUPUS DIJETA PO RECEPTU NAJBOLJEG NUTRICIONISTE IZ JUGOSLAVIJE: Gubi se i 5kg sedmično, ali ima jedna CAKA

Predrag Nenadić je pisao o “kupus dijeti” njenim prednostima i manama, a mi vam donosimo recept za čorbu sa kojom se brzo i lako mršavi.

Nutricionista Predrag Nenadić važi za jednog od najpoznatijih nutricionista sa prostora bivše Jugoslavije. Baveći se raznim stvarima, gospodin Nenadić je spomenuo i famoznu “kupus dijetu” sa kojom se može izgubiti i do 5 kilograma nedeljno.

Caka je u tome što rezultati ne traju dugo, tj. kilogrami se veoma brzo vraćaju ukoliko prestanete da pazite na ishranu. Ipak, ne preporučuje se nikako da na ovoj dijeti budete dugo.

Kupus dijeta se preporučuje samo u jednom slučaju – kao uvertira za menjanje navika u ishrani i stabilizaciju tjelesne težine.

Preporuka je da poslije kupus dijete nastavite da vodite zdrav život u smislu redovne fizičke aktivnosti i konzumiranja zdravih namirnica.

Kako se sprema čorba od kupusa za brzi gubitak kilograma:

Potrebno je:

6 velikih strukova zelenog mladog luka (zimi može glavica lstarog luka ili praziluka)
2 paprike (babure)
jedna velika glavica svežeg kupusa
malo soli i bibera po želji
po želji dodati i začine.

Kupus usitniti na komade i staviti ga u odgovarajući lonac, te naliti vodom da ogrezne. Dodati ostale sastojke, a zatim kuhati na jakoj vatri 10 minuta. Potom smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri dok kupus ne omekša.

Napomena: Ovu čorbu morate da jedete svakog dana i uvijek kada ste gladni. Jedite koliko god želite i koliko možete u bilo koje doba dana. Ova čorba nema kalorija i što je više jedete, brže ćete mršaviti. Ako biste samo nju jeli duže vrijeme, došlo bi do neuhranjenosti.

179063-profimedia0309154060-ff

Kako jesti čorbu:

Prvi dan: Jedite sve voće osim banana, ali birajte ono sa manje šećera. Od ostalih namirnica, jedite samo ovu kupus čorbu i pijte vodu ili nezaslađene čajeve.

Drugi dan: Ovog dana jedite sve vrste povrća. Jedite sve po želji dok se ne najedete. Birajte zeleno povrće, a izbjegavajte kupus i kukuruz. Ovog dana za ručak sebe nagradite jednim velikim pečenim krompirom sa puterom. Ovog dana ne jedite voće.

Treći dan: Jedite voće i povrće, ali i čorbu od kupusa koliko god možete. Ne jedite ni krompir, ni banane.

Četvrti dan: Ovog dana pored kupus čorbe, jedite banane i pijte obrano mleko. U toku dana možete da pojedete 6 banana i pijte mleka koliko god želite, uz obaveznu kupus čorbu.

Peti dan: Govedina i paradajz. Možete da pojedete u toku dana između 350 i 600 grama goveđeg barenog mjesa, šest svježih paradajza… Bilo bi dobro da tokom dana popijete i do 6 čaša vode, koja će obaviti detoksikaciju. Jedite i kupus čorbu, barem dvije porcije.

Ako se budete pridržavali ovih pravila, oslabiđete između 2,5 i 3,5 kg , a možda i više za nedelju dana.

Poslije petog dana, vraćate se na jelovnik od prvog dana, dok ne postignete željenu težinu.

Posljedice kupus dijete:

Rezultati su kratkoročni. Jako brzo se gube kilogrami, ali se nakon dijete mogu isto tako brzo i vratiti.

Jelovnik je jednoličan i brzo dosadi i izazove zasićenost, nekada i mučninu. Ako kupus čorba smeta vašem želucu, odstranite korijen i rebra i kuhajte čorbu od mekih listova.

Pojedine osobe mogu osjetiti slabost zbog nedostatka kalorija i manjka enegije, ali ako jedete više te kupus čorbe, taj nedostatak ćete manje osjećati.

(Stil)

Author: urednik